Diyarbakır toplu taşımasına Allison şanzımanlı otobüsler hizmet veriyor

Diyarbakır toplu taşımasına Allison şanzımanlı otobüsler hizmet veriyor

Allison tam otomatik şanzımanla donatılmış 33 adet Isuzu Citibus otobüs, Diyarbakır'ın sıkışık trafiğinde hem yolcuların, hem de sürücülerin seyahat konforunu arttırıyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin giderek büyüyen metropollerinden birisi olan Diyarbakır’da toplu ulaşım konforunu arttırmak için gelişmiş teknolojilerden yararlanarak Engelli taşımacılığına uygun araçlarla hizmet veren Diyarbakır Özel Halk Otobüsleri, yaklaşık bir yıldır 23 adet Allison donanımlı Isuzu Citibus otobüsleri işletiyor. Otobüs işletmesi, Allison şanzımanlı Citibus otobüslerden memnuniyetleri ve olumlu deneyimleri ile kısa bir süre önce 10 adet Isuzu otobüs daha teslim aldı.


Allison şanzımanlı Isuzu otobüsler Diyarbakır’da


Şehiriçi ulaşım için tasarlanmış olan Isuzu Citibus düşük dönüş yarıçapı ile kolay manevra kabiliyeti sağlıyor. Otobüslerin orta kapısında çocuk arabalı veya engelli yolcuların rahatlığı için özel bir rampa bulunuyor. 9.5 metre uzunluğundaki otobüs, daha yüksek yakıt ekonomisi sunan 152kW (204hp) Euro5 motor ve Allison 2000 Serisi tam otomatik şanzıman ile verimliliğini arttırıyor. Diyarbakır 126 No’lu Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Mehmet Pervane, Allison şanzımanlarla ilgili deneyimini; “Şehrimiz hızla büyümeye devam ettikçe, halk otobüsleri de sürekli dur-kalk halinde ilerleyen taşımacılık operasyonlarında görev alıyor. Allison tam otomatik şanzımanla donatılmış otobüsler, her gün sıkışık trafikte yolcularımıza konforlu, kaliteli bir seyahat deneyimi sağlıyor. 14 yılın üzerinde sürüş deneyimimle, Allison şanzımanın en önemli avantajlarının her koşulda ideal hızlanma, üstün performans ve manevra kolaylığı sağlaması olduğuna inanıyorum. Allison şanzımanla vites değiştirmeye gerek olmadığı için sürücülerimiz gerçekten yola odaklanabiliyor” diye açıkladı.

“Allison şanzımanlar debriyaj tamirini ortadan kaldırıyor”


Allison şanzımanların her bakımda tasarruf sağladığını belirten Pervane, “Debriyaj tamirini ortadan kaldırarak ve daha uzun bakım aralıkları ile bakım maliyetlerinin azaltılmasına yardımcı oluyor. Ayrıca filo genelinde yakıt tüketimini azaltıyor. Sürücülerimiz de Allison donanımlı şanzımanları takdir ediyor. Daha güvenli sürüş sağlıyor ve günün sonunda daha az yorgun oluyorlar. Hem yolcular, hem de sürücüler Allison donanımlı Isuzu Citibus'tan çok memnun. Onların memnuniyeti ve talebi nedeniyle, Diyarbakır Özel Halk Otobüsleri olarak, gelecekteki ihtiyaçlarımızı karşılamak için aynı otobüslerden teslim almak istiyoruz” şeklinde konuştu. Isuzu Citibus'ta kullanılan Allison 2100 modeli, motorları 172kW'a (230hp) kadar olan otobüsler için uygun. Allison'ın bu modeli altı ileri ve bir geri vites ile daha sessiz çalışma için helisel dişliler, konforlu ve verimli çalışma için tork konvertörü ve kesintisiz vites değiştirme özelliklerini sunuyor. Uyarlanabilir vites değiştirme stratejisi ve ekonomi ayarı, daha düşük yakıt tüketimine katkıda bulunuyor.

www.tasimacilar.com 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum