DKV, ağaç dikerek 70 bin ton karbon salınımını önleyecek

DKV, ağaç dikerek 70 bin ton karbon salınımını önleyecek

DKV'nin sponsor olduğu ve uluslararası taşımacılık yapan şirketlerin ekonomik ve ekolojik açıdan örnek çalışmalarının desteklendiği "Eko Performans Ödülleri" sahiplerini buldu.

DKV Genel Müdürleri Dr. Alexander Hufnagl ve Dr. Werner Grünewald'ın da katılımıyla gerçekleşen ödül töreninde, üç taşımacılık şirketinin çevreye duyarlı ekonomik devamlılıkları birinciliğe layık görüldü. "Büyük Ölçekli Şirket" kategorisinde, Türk firması Ekol Lojistik birinciliği İsviçre'den Camion Transport AG ile paylaşırken, "Orta ve Küçük Ölçekli Şirket" kategorisinde Max Müller Spedition'ın en iyi seçildi. Nakliye şirketleri 5. kez ödüllendirildi
Her bir kategori için 10 bin Avro değerinde ödül verilen Eko Performans Ödülleri, nakliye şirketlerini bu yıl beşinci kez onurlandırdı. Lojistik firmalarının lojistiğini yapan DKV'nin sponsorluğunda gerçekleşen Eko Performans Ödülleri'nde şirketler, ekonomik devamlılıklarının yanı sıra çevreye duyarlı örnek yaklaşımlarıyla yarıştılar. Bu yıl beşincisi gerçekleştirilen törende, "Orta ve Küçük Ölçekli Şirket" kategorisinde Max Müler Spedition birinci olurken, Türk firması Ekol Lojistik "Büyük Ölçekli Şirket" kategorisinde İsviçre'den Camion Transport AG ile birinciliği paylaştı. “10 bin Euro değerinde ağaç bağışlandı”
Nakliye sektöründeki devamlılığın desteklendiği ve şirketlerin hizmetlerinin çevrecilik açısından değerlendirildiği Eko Performans Ödül Töreni'nde karbon salınımını en aza indirmek için alınması gereken önlemlere değinildi. Jüri üyesi olarak törene katılan DKV Genel Müdürü Dr. Alexander Hufnagl konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Düşük maliyetle yüksek kalitede hizmet sunan ve çevreye duyarlı yaklaşarak kirliliğin önüne geçen lojistik şirketlerini onurlandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Biz de DKV olarak her yıl olduğu gibi bu yılda 10 bin Avro değerinde ağaç bağışlayacağız ve bu ağaçlarla yıllık 70 bin ton karbon absorbe edileceğini öngörüyoruz." “Ekol Lojistiğin ödül kazanmasına çok gururlandırdı”
DKV Genel Müdürü Muzaffer Tuna, Türk firması Ekol Lojistik'in Eko Performans Ödülleri'nde birinci olmasına çok sevindiklerini dile getirerek, "Adaylar arasında Ekol Lojistik'i görünce şaşırdım, aynı zamanda çok mutlu oldum. Ekol Lojistik'in kurumsal çalışmalarını takip ettiğim için kazanacaklarından emindim. DKV Türkiye olarak, Ekol Lojistik'in ödülü kazanmasına çok sevindik. Türk lojistik sektörünün sadece taşıyıcılıktan ibaret olmadığını Avrupa'ya göstermede ve kendi tasarımlarını yaratan global bir marka yaratmada çok önemli olduğunu düşünüyorum. Umarım önümüzdeki yıllarda Ekol Lojistik ile ilgili daha güzel haberler alırız ve yine başka Türk lojistik markalarını Avrupa arenasında ödüller alırken görürüz."dedi. www.tasimacilar.com 23.05.2012/10:33