Doblo, Kuzey Amerika ülkelerinin tercihi

Doblo, Kuzey Amerika ülkelerinin tercihi

Türkiye’de geliştirilerek üretilen Fiat Doblo’yu Kuzey Amerika pazarına Ram markası altında, ProMaster City ismiyle ihraç eden Tofaş’ın, ABD ve Kanada’ya gerçekleştirdiği ihracat adedi 60 bine yaklaştı.

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “Doblo üretimi Türkiye’nin küresel ticari araç üssü olmasında önemli bir rol oynadı. Ram ProMaster City de otomotivin beşiği olarak bilinen ABD ve Kanada pazarlarına ürün geliştirilmesi açısından yeni bir kilometre taşı oldu. Şehir içinde sergilediği üstün manevra kabiliyeti, yakıt verimliliği, yük taşıma kapasitesi ve kolaylığı ile tıpkı ülkemizde olduğu gibi Kuzey Amerika ülkelerinde de tercih ediliyor” dedi. Fiat Doblo’nun Ram markalı versiyonunu ProMaster City ismiyle Kuzey Amerika pazarına ihraç eden Tofaş, ABD ve Kanada’ya gerçekleştirdiği ihracat ile ülke ekonomisine katkıda bulunmayı sürdürüyor. Bursa’da geliştirip ürettiği Fiat Doblo’yu ilk kez 2015 yılının başında Kuzey Amerika pazarına ihraç eden Tofaş, yaklaşık üç yıllık süreçte 56.199 adet Ram ProMaster City ihracatı gerçekleştirdi. Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Ram ProMaster City’nin şehir içindeki manevra kabiliyeti, yakıt ekonomisi, yükleme kapasitesi ve kolaylığıyla Kuzey Amerika’daki işletmelerin ve filoların ihtiyaçlarını başarıyla karşıladığını belirtti.

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “Tofaş olarak sadece geçen yıl ABD ve Kanada ülkelerine 15 bin adede yakın Ram ProMaster City ihraç ettik. Doblo üretimi, Türkiye’nin küresel ticari araç üretim üssü haline gelmesinde de önemli bir rol üstleniyor. Doblo, sergilediği üstün özellikleriyle ihracat pazarlarının da dikkatini çekmeye ve tıpkı ülkemizde olduğu gibi Kuzey Amerika ülkelerinde de tercih sebebi olmaya devam ediyor” ifadelerini kullandıtofas-ceo-cengiz-eroldu-(medium).jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.