Doblo ve Fiorino otomotiv iddiasını sürdürdü.

Doblo ve Fiorino otomotiv iddiasını sürdürdü.

Fiat Professional, 2017 yılında güçlü ürün gamı, tüm yurda yayılmış güçlü bayii teşkilatı ve en iyi müşteri deneyimini yaşatmak üzere sürekli geliştirdiği hizmetlerle Türkiye otomotiv pazarındaki iddiasını sürdürdü.

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de toplam 233 bin ticari araç satışının gerçekleştiğini belirten Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, Fiat Professional Ailesi’nin aynı dönemde 58 bin adetle ticari araç pazarından yüzde 25 pay aldığını belirtti. Satış adetleri göz önünde bulundurulduğunda Fiat Professional markası açısından İtalya’dan sonra en iyi performans gösteren ülkenin Türkiye olduğunu dile getiren Altan Aytaç, “2017 yılı hem Fiat hem de Fiat Professional markalarımızın büyüme yılı oldu. Türkiye’de ürettiğimiz Doblo ve Fiorino, 50 bin adedin üzerinde satış rakamına ulaşarak kendi sınıflarının en çok satan modelleri oldu. Ducato ve Fullback modellerimizle de 7500 adedin üzerinde bir satış gerçekleştirdik. 2018 yılında 60 bin adetlik satış rakamına ulaşarak pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz” dedi. Türkiye otomotiv sektörünün üretim rekortmeni Tofaş, 50’nci yılı vesilesiyle ticari araç basınıyla Bursa’da yer alan fabrikasında bir araya geldi. Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç ile Fiat Professional Pazarlama Müdürü Hasan Erdoğan’ın ev sahipliğinde Bursa’da düzenlenen basın toplantısında, ülkemizde Tofaş çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Fiat Professional’ın 2017 yılı değerlendirmesi yapılarak, 2018 hedefleri paylaşıldı. Toplantıda ayrıca, Fiat Professional’ın amiral gemisi Fiat Doblo’nun yeni 1.4 litre benzinli versiyonu Türkiye’de ilk kez tanıtıldı.

Geçtiğimiz yıl, Türkiye’deki hafif ticari araç bayi teşkilatlanmasını güçlendirecek bir adımla Fiat Professional markası altında yeniden yapılandıklarını hatırlatan Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, söz konusu oluşumla beraber Fiat Professional’ın hafif ticari araç pazarında, güçlü ürün gamı ve yaygın bayi teşkilatlanmasıyla büyümesini sürdürdüğünü belirtti. 2017 yılında Türkiye’de 233 bin ticari araç satışı gerçekleştiğini belirten Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, “Fiat Professional olarak, geçtiğimiz yıl 58 bin adet satış gerçekleştirdik ve pazarda yüzde 25’e pay aldık. Şu anda satış adetlerimizle tüm Fiat Professional dünyasında İtalya’dan sonra en iyi performansı gösteren ülke konumundayız” dedi.

Doblo ve Fiorino 50 bin adedin üzerinde sattı!

Türkiye’de üretilen ve dünyanın dört bir yanına ihracatı gerçekleştirilen Doblo ve Fiorino’nun iç pazarda önemli bir paya sahip olduğunu ifade eden Altan Aytaç, “Doblo ve Fiorino, 2017 yılında 50 bin adedin üzerinde satış rakamına ulaşarak kendi sınıflarının en çok satan modelleri oldu. Her iki modelimiz de bizler için çok önemli. Doblo’yu 2000, Fiorino’yu ise 2007 yılından bu yana üretiyoruz. Modellerimiz yurt içinde olduğu kadar uluslararası pazarlarda da beğeni ile karşılandı; pek çok önemli ödüle layık görüldü. Bu iki yıldız modelimizin ilk günden itibaren toplam üretim rakamı ise 3 milyon adedi geçerek bizlere önemli bir gurur yaşatıyor. Bu üretimin yaklaşık yüzde 25’inin satışını iç pazarda gerçekleştirdik. Öte yandan, Ducato ve Fullback modellerimizde ise geçtiğimiz yıl 7500 adedin üzerinde bir satış gerçekleştirdik. Fiat Professional olarak, 2018 yılında 60 bin adetlik satış rakamına ulaşarak pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Fiat Doblo’ya 1.4 litre benzinli motor seçeneği geldi!

Fiat Professional Pazarlama Müdürü Hasan Erdoğan ise, Fiat Doblo model ailesine yeni bir üyenin daha katıldığını belirterek, “Geçtiğimiz yıl Fiorino’da satışa sunduğumuz 1.4 litrelik benzinli motor seçeneği kullanıcıların büyük beğenisini topladı. Oldukça olumlu geri dönüşler aldık. Bu doğrultuda, Türkiye’de sınıfına ismini veren model Fiat Doblo da artık 1.4 litre benzinli motor seçeneğiyle yollarda olacak. Böylece kendi segmentinin lideri konumunda bulunan Doblo ve gerek benzinli seçeneği gerekse dizel otomatik versiyonu ile sınıfında tek olan Fiorino, başarılı performanslarını güçlenerek sürdürecek” ifadelerini kullandı.

Fiat Ducato FSM Köprüsü’den geçebilecek!

Üçüncü köprünün açılmasıyla beraber Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden (FSM) geçme koşullarının güncellendiğini belirten Fiat Professional Pazarlama Müdürü Hasan Erdoğan, “Hali hazırda 5 farklı gövde seçeneği bulunan Fiat Ducato’ya Haziran ayından itibaren 9.5 metreküplük yeni ürün seçeneğimizi dâhil ediyor olacağız. Böylece yeni Ducato FSM Köprüsü’nden tüm normlara uygun bir şekilde geçebilecek” dedi. Kamyonet pazarına küçük hafif ticaride Fiat Pratico ile yeni bir soluk getirdiklerini belirten Fiat Professional Pazarlama Müdürü Hasan Erdoğan, 2018 yılı sonunda Fiat Pratico satışlarını iki katına çıkarmak istediklerini de sözlerine ekledi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.