Doğuş Otomotiv’den Bursa’ya tesis

Doğuş Otomotiv’den Bursa’ya tesis

Doğuş Oto Bursa Tesisi’nin açılışında konuşan Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, yaklaşık 50 milyon liralık bir yatırımla gerçekleştirilen tesisin yeni istihdam olanakları sağlayacağını açıkladı.

Acar, Doğuş Bursa Oto Tesisi’nin açılışında otomobil ve otomotiv yan sanayi ürünleri üretiminin yapıldığı Bursa’nın “Otomotiv endüstrisinde Türkiye’nin en büyüğü konumunda olduğunu ifade etti. “Bursa’nın tek başına gerçekleştirdiği ihracatın büyüklüğü önemli”
Bursa’da bu sektörün gelişimine emek veren ve otomotiv sektöründe çalışan yaklaşık 9 bin kişi olduğunu belirten Acar, şehrin senede 13 milyar dolarlık ihracat değeriyle İstanbul’dan sonra ikinci sırada olduğunu vurguladı. Acar ayrıca; Türkiye’nin toplam ihracat rakamının 134,6 milyar dolara ulaştığı düşünüldüğünde, Bursa’nın tek başına gerçekleştirdiği ihracatın büyüklüğünün daha net görüleceğini ifade etti.
“Bursa gibi bir şehirde yeni tesisimizi açmak bizi gururlandırıyor”
Acar, firmalarının ülke genelindeki tesislerde 7 bin kişinin istihdam ettiğini vurgulayarak; “Yeni yatırımlarımızla bu sayıyı daha da artırmayı görev bildik ve bu alanda yoğunlaştık. Bursa gibi bu kadar değerli bir kentte 254 kişiye istihdam sağlayan yeni tesisimizi açmak bizi son derece gururlandırıyor” dedi.
20 bin metrekareden, 194 bin metrekareye
Acar, 2011 yılında yüksek bir başarı ile rekor bir satışa imza attıklarını belirterek; “Geçen yıl satışlarımızı yüzde 26 oranında artırarak 110 bin adete yakın satış gerçekleştirdik. Bugün vardığımız nokta bizi daha da teşvik ediyor. Hizmet maratonuna 1987’de 20 bin metrekarelik alanla başlayan Doğuş Oto, bugün 194 bin metrekareye ulaşmış dev bir otomotiv perakende şirketidir.”
6 futbol sahası kadar
Doğuş Oto Genel Müdürü Zafer Başar ise Doğuş Oto’nun 7 markanın satış ve satış sonrası hizmetlerini, 29 yetkili satıcı ve 31 yetkili servisiyle verdiğini belirtti. Firmalarının 1,5 milyar liralık cirosuyla dünyanın en büyük otomotiv perakende şirketleri arasında olduğunu dile getiren Zafer Başar “Bursa’da yeni açılan, 6 futbol sahası büyüklüğüne sahip tesisimiz, 254 eğitimli personelle müşterilerine tek noktadan tüm hizmetleri sunuyor” dedi. www.tasimacilar.com 10.02.2012 / 11:04