DOKA Yönetim Kurulu Ordu’da toplandı

DOKA Yönetim Kurulu Ordu’da toplandı

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Yönetim Kurulu toplantısı Ordu’da Vali Kenan Çiftçi’nin başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya Rize Valisi Nurullah Çakır, Trabzon Valisi Abdil Celilöz, Giresun Valisi Hasan Karahan, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Ordu TSO Başkanı Servet Şahin, Trabzon TSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Artvin TSO Başkanı Kurtul Özel, Rize TSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım katıldı.

“Geçtiğimiz yıla göre bölgemizde yüzde 60 turizm artışı var” diyerek söze başlayan Ordu Valisi Kenan Çiftçi Kalkınma ajansların bölgenin kalkınmasında etkili olduğunu söyleyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Özellikle kalkınma ajansları bölgelerin kalkınması adına çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Diğer bölgelerde de yapıyorlar. Ama benim burada edindiğim bilgiye göre 502 proje ve 52 milyon TL’lik çok güzel hizmetler yapılmış. İnşallah 2014 yılında çıkartılması planlanan yaklaşık 5 milyon TL’lik mali destek programı, yine turizmi hedef alan ciddi yatırımları hedef alan mali desteklerinde geleceği diğer alanlar ile birlikte güzel hizmetler yapacaktır. Bölgemize güzel hizmetler yapmayı, sürdürülebilir kalkınmayı ve turizm alanında yapılan bu yatırımların faydasını aldı daha da olacak. Geçtiğimiz yılla göre bölgemizde yüzde 60 turizm artışı var. Bunu daha da ileriye taşınması ve diğer alanlarda da yatırımların yapılması faydalı olacaktır. Ben şimdiden bütün illerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Toplantıda, tanıtım ve işbirliği faaliyetleri, 2014 yılı içerisinde çıkartılması planlanan mali destek programları, 2013 yılın doğrudan faaliyet desteği projeleri, izleme ve değerlendirme faaliyetleri görüşüldü.

Hayati AKBAŞ / Ordu


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.