Dünya Otobüsçülüğü’nün Kalbi İstanbul’da Attı

Dünya Otobüsçülüğü’nün Kalbi İstanbul’da Attı

Dünyadaki tüm karayolu yolcu taşımacılarını tek çatı altında toplama vizyonuyla Türkiye Merkezli olarak kurulan IPRU, 1. Olağan Genel Kurulu’nu İstanbul’da gerçekleştirdi. IPRU’nun ilk genel kuruluna 17 üye ülkeden 100’e yakın delegasyon üyesi katıldı.

Karayolu yolcu taşımacılığı alanında, Türkiye merkezli olarak kurulan ilk uluslararası sivil toplum kuruluşu olma ünvanını elinde bulunduran Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacıları Birliği (IPRU) 1. Olağan Genel Kurulu’nu, 20 Ağustos Perşembe günü, Polat Renaissance Hotel’de gerçekleştirdi. IPRU’nun ilk  genel kuruluna; Karayolu Düzenleme Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürü Hamza Demirdelen, TOBB Karayolu Yolcu Taşımacıları Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, Uluslararası ve Yurtiçi Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Başkanı İmran Okumuş,  Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, 17 üye ülke ve 2 gözlemci ülkeden 100’e yakın delegasyon üyesi katıldı.

genel-salon-ipru.jpg

 

Kurucu Başkan Galip Öztürk’ün Mesajı

   IPRU Kurucu Genel Başkanı Galip Öztürk’ün kurula katılamamış olması sebebiyle gönderdiği açılış mesajı, Danışmanı Necmi Hatipoğlu tarafından okundu. Açılış mesajında, Türkiye’nin karayolu yolcu taşımacılığı alanında Dünya’ya emsal teşkil eden bir seviyeye geldiğini belirten Öztürk; “Türkiye bugüne kadar, sivil toplum kuruluşları kapsamında hiçbir uluslararası organizasyona önderlik edememişti. Ta ki IPRU kurulana kadar! Bizler Dünya’daki meslektaşlarımızı bir çatı altında toplarken, Türkiye adına da uluslararası bir sivil toplum örgütünü ya da diğer bir değişle bir meslek kuruluşunu hayata geçirmek suretiyle bir ilki gerçekleştirmiş olduk.” dedi. Açılış konuşmalarının ardından, genel başkan ve yönetim kurulu üyelerinin seçilmesiyle genel kurul sona erdi. IPRU’nun 1. Olağan Genel Kurulu’nda, 17 üye ülkeden katılan delegasyon üyelerinin tamamının oyunu alan Fatih Tamay, genel başkanlığa seçildi. Önümüzdeki dönemde IPRU’ya üye olması beklenen şu anda gözlemci statüsünde bulunan Somali ve Cibuti de genel kurula temsilci gönderdi.

genel.jpg

Genel Başkanlığa Fatih Tamay Seçildi

IPRU’nun bu yıl ilki gerçekleşen genel kurulunda, genel başkanlık görevine seçilmenin büyük bir onur olduğunu söyleyen Fatih Tamay; “IPRU’nun oluşumunda verdiği büyük destekler nedeniyle başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, bu projeye baştan beri destek veren Müsteşar Yardımcısı Sayın Talat Aydın’a, Kurucu Genel Başkanımız Sayın Galip Öztürk’e, çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu projenin gerçekleşmesi için emek veren TOFED’deki arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Hedefimiz büyük. Mobilitenin ve seyahat arzusunun giderek arttığı günümüzde, misyonumuz; başta Avrupa, Asya, Afrika ülkeleri olmak üzere, global anlamda karayolu yolcu taşımacılarını bir araya getirmek, standartları belirlemek, teknik ve ticari işbirliğini geliştirmektir.” diye konuştu.

fatih-tamay-003.jpg

 

Karayolu Yolcu Taşımacılığının Global Vizyonu

   Karayolu yolcu taşımacılığı alanında, Türkiye merkezli olarak kurulan ilk uluslararası sivil toplum kuruluşu olma unvanını elinde bulunduran IPRU’nun kuruluş çalışmaları 2009 yılında başlamış, 29 Ekim 2013 tarihinde, 13 kurucu üyenin katılımıyla, kuruluş deklarasyonu ilan edilmişti. Kuruluş başvurusu ise Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu’nun 9 Aralık 2014 tarihli kararıyla kabul edilmişti. Bugün, karayolu yolcu taşımacılığı alanında, Asya, Avrupa ve Afrika kıtasındaki 17 ülkeden 20 sivil toplum kuruluşu IPRU’ya üye durumda bulunuyor.

   IPRU’ya bugüne kadar kurucu Türkiye ile birlikte Ukrayna, Gürcistan, Rusya Federasyonu (2 dernek ile), Ürdün, Sudan, İran, Bulgaristan, Makedonya, Sırbistan, Hırvatistan, Karadağ, Bosna Hersek, Romanya, Slovenya, Azerbaycan ve Arnavutluk üye oldu.  IPRU’nun üye sayısının yakın bir gelecekte 25’e ulaşması hedefleniyor. 

 

Sponsorlar

Bu yıl ilki yapılan; İPRU 1. Olağan Genel Kurulu'nun gerçekleşmesine sponsorluk eden firmalar arasında ise; Temsa, Isuzu, Mercedes-Benz Türk, Otokar, Pirelli vardı. 

temsa-002.jpg

mercedes-benz-turk.jpg

isuzu-001.jpg

pirelli.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.