Dünya'nın Gözü Paris'e Kitlendi

Dünya'nın Gözü Paris'e Kitlendi

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım Cuma günü akşam saatlerinde eş zamanlı yapılan bombalı ve silahlı saldırılar tüm Dünya'nın gözlerini Paris'e kitledi. Olağanüstü hal ilan edilen Fransa'da sınırlar kapatıldı.

En az 140 kişinin ölümüne yol açan terör olaylarından sonra Fransa'da olağanüstü hal ilan edildi. Ordunun sokaklara indiği şehirde tüm sınırlar kapatıldı. 
 
Yaşanan üzücü olayın lojistik sektörüne olan etkileri hakkında bilgi veren  Uluslararası Nakliyeciler Derneği "konuyla ilgili çalışmalarının sürdüğünü, Fransa'daki sınır kapıları ve Türk nakliyecerlin durumu hakkında araştırma yaptıklarını" söyledi.
 

IRU tarafından yapılan duyuruya istinaden, geçtiğimiz hafta Cuma günü Paris'te 129 kişinin ölümü ile sonuçlanan terör saldırısı sonucu polis ve gümrük yetkilileri Belçika’dan gelen tüm araçları kontrol etmekte olup, trafik tek şeritten ilerlemekte olduğu duyuruldu.

 Fransa – Belçika arasında bağlantı sağlayan aşağıda bilgisi verilen 4 otoyolda sıkı kontroller yapılmaktadır;

A22 Rekkem

A27 Baisieux

A2 Thivencelles

A16 Bray-Dunes

Fransa İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 20 Kasım 2015 Cuma günü AB Konseyi olağanüstü toplantı gerçekleştirecek olup, sınır kontrollerinin sıkılaştırılması haricinde pek çok konu görüşülecek.

Konu hakkındaki gelişmeler ilerleyen günlerde www.tasimacilar.com'da yer alacak.
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.