Düzce’de ‘Yeni Nesil Çevre Dostu’ Araçlar ile Yeni Bir Dönem Başlıyor

Düzce’de ‘Yeni Nesil Çevre Dostu’ Araçlar ile Yeni Bir Dönem Başlıyor

Düzce Belediyesi toplu taşımacılıkta yeni bir dönem başlattı. Düzceliler Merkez ve Kalıcı Konutlar arası ulaşımında ‘Yeni Nesil Çevre Dostu’ modern araçlarla seyahat edecek.

Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen törende konuşan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, ‘toplu taşımacılıkta yeni dönemin başladığını, insan ve çevre sağlığına yönelik donatılara sahip doğalgaz yakıtlı modern otobüslerle toplu taşıma hizmeti sağlanacağının müjdesini’ verdi.

‘Yeni otobüslerin tamamı doğalgazlı’

Düzce’de merkez ve kalıcı konutlar arasında sefer yapacak 30 adet yeni otobüs hizmete girdi. Yeni Nesil ve Çevre Dostu olarak tanımlanan, insan ve çevre sağlığına yönelik donatılara sahip modern otobüslerin tanıtımı için bir tören düzenlendi. Düzce’de toplu taşımacılıkta yeni bir döneme geçildiğini belirten Başkan İsmail Bayram, yeni otobüslerin tamamının doğalgaz yakıtla çalışacağını belirtti.

Engelli yolcular unutulmadı

Çevre dostu, modern ve güvenli araçları Düzce halkı ile buluşturan Düzce Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, yeni otobüslerin özellikleri konusunda şu bilgileri verdi “ Öncelikli olarak toplu taşıma araçlarının donanımlarını belirledik. İnsan ve çevre sağlığı için temiz yakıt için doğalgazlı olmaları esas alındı. Böylelikle düşük yakıt sarfiyatı olacak, hava ve çevre kirliliği oluşmayacaktır. İç kısımları ise geniş ortamlı ve rahat yolculuğa esas dizayn edildi. Kapıların tamamı olası yolcu sıkışmaları ve risklere karşı otomatik sensörlüdür. Herhangi bir yangına karşı da yangın söndürme sistemi bulunmaktadır” Başkan Bayram engelli yolcuların ulaşımı için de sistem kurulduğunu ifade ederek ‘ Engelli yolcularımız için araçlarda rampa ve alçalma bölümü oluşturuldu’ dedi. 27 koltuk sayılı ve sınıfında en fazla yolcu kapasiteli otobüslerin güzergah belirlenmesinin ardından sefere başlayacakları belirtildi.

Düzce Belediyesi Denetimli Özel Halk Otobüsleri için düzenlenen törene Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram başta olmak üzere Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Vali Yardımcıları, AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Merkez İlçe Başkanı Durmuş Arslan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Düzce Protokolü ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler katıldı. Tören öncesinde Düzce Belediyesi Mehter Takımı bir gösteri sundu. Tören sonunda ise davetlilere yemek ikramı verildi. Ardından da otobüslerle şehir turu atıldı.

www.tasimacilar.com


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.