Edirne Belediyesine 3 milyon liralık icra takibi

Edirne Belediyesine 3 milyon liralık icra takibi

Edirne Belediyesi oluşturulan midibüs güzergahları için ‘hat uzatma bedeli’ olarak belediyeye 4.5 milyon lira veren midibüsçüler, hatları iptal edilince, verdikleri paraları geri alabilmek için 3 milyon liralık icra takibi başlattı.

Edirne Belediye Başkanlığı, 2006 yılında mevcut şehir içi ulaşım güzergahlarına yeni bir kooperatif daha ilave ederek 88 midibüsü sisteme dahil etti. Sisteme katılan tüm midibüs sahiplerinden de Nisan 2007 tarihindeki Belediye Meclis Kararı ile toplam 4.5 milyon lira ‘hat uzatma bedeli’ aldı. Bankalardan kredi çekerek paraları belediye hesaplarına yatıran midibüsçüler, belirlenen hatlarda yolcu taşımaya başladı.


Ancak mevcut sistemdeki eski midibüs kooperatifi Serhad Birlik, bu kararla kurulan ‘Tek araçla ulaşım’ modelini yargıya taşıdı. Yaklaşık 3 yıl süren yargılama sonunda Edirne Bölge İdare Mahkemesi, Belediye Başkanlığı’nın kurduğu sistemi 3 ay önce iptal etti. Hatları iptal edilen midibüsçülerden 40’ı belediyeye verdikleri hat uzatma bedellerini alabilmek için bireysel olarak Edirne 1 ve 2’nci İcra Müdürlüğü’ne başvurarak Edirne Belediyesi hakkında icra takibi başlattı. Kişi başı 60 bin lira ödendi Daha önceki sisteme girebilmek adına kişi başı 45- 50 ve 60’er bin lira para ödediklerini belirten Edirne Ulaşım Kooperatifi Başkanı Aytaç Dilci şunları kaydetti: “2006 yılında kurulan sisteme girebilmek için midibüs sahiplerinden toplam 4.5 milyon lira istendi. Hat uzatma bedeli olarak biz bunları kişi başı 45- 50 ve 60 bin olarak bankalardan kredi çekerek belediyeye ödedik. Ancak mahkemeler daha sonra bu sistemi ve hatları iptal etti. Biz de haklı olarak paralarımızı geri almak istedik. Bu nedenle 40 midibüs sahibi toplam 3 milyon liralık alacaklarına karşı icra müdürlüklerine başvurdu ve belediye hakkında icra takibi başlattı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.