Edirne’de ulaşım fiyatları protesto edildi

Edirne’de ulaşım fiyatları protesto edildi

Gençlik Muhalefeti ve Türkiye Komünist Partisi, belediye’nin halk için değil rant için ulaşım anlayışı sergilediği iddiasında bulunarak, Meclis Toplantısı öncesi belediye önünde protesto gösterisinde bulundu.

“Zamlara Hayır, Soruşturmalar Bizi Yıldıramaz” yazılı pankart açan Gençlik Muhalefeti ulaşım zammını protesto etti. İzin almadan yürüdükleri gerekçesiyle polis tarafından uyarılan gençler, belediye meclis salonu kapısında da zabıta ve belediye görevlilerinin engeline takıldı.

“Ulaşım en temel haklarımızdan birisidir” diyen öğrenciler iki ayrı basın açıklaması okudu. Gençlik Muhalefeti adına Havva Gümüşkaya’nın okuduğu basın açıklamasında da özetle şunlar yer aldı:

“Ulaşım en temel kamusal haklarımızdan birisidir. Halk için kaliteli, güvenli ulaşım sunması gereken belediye bu alandan elini çekerek, ulaşımı özel şirketlere bırakmıştır. Böylece halk için değil, rant için ulaşım anlayışlarını ortaya koymuşlardır. Gençliğin öfkesinden bu denli korkan Hamdi Sedefçi, baskılarla, soruşturmalarla bizleri yıldırmaya çalışmıştır. Fakat iyi bilmelidir ki, gençliğin öfkesi halkı soyanlara karşı hiçbir zaman sönmeyecek, soruşturmalar da baskılar da bizleri yıldıramayacak. Ulaşım belediyenin elini çekebileceği bir alan değildir. Kamusal belediyecilik anlayışımız doğrultusunda belediye tekrardan ulaşımı eline almalı. Öğrencilerin, kadınların, engellilerin, bisikletlilerin Edirne halkının rahat, güvenli, nitelikli ulaşım hakkı için verdiğimiz mücadeleyi, bundan sonra da daha da büyüyerek sürdüreceğiz.”


Öğrenciler imza kampanyası başlattı

TKP adına açıklamayı ise Hamza Dilbaz, okudu. Ulaşım zammı mücadelesine değinen Dilbaz’ın okuduğu açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Geçtiğimiz ayki belediye meclisinde ulaşıma yapılmak istenen zammı protesto etmiş ve geri alınmasını sağlamıştık. Geçtiğimiz mecliste halktan saklayarak bu zam kararını geçirdi. Belediyenin ulaşım yolsuzluğuna karşı TKP üyeleri ve okuyan öğrenciler olarak imza kampanyası başlattık ve imzaları meclise teslime etmek istiyoruz”

Meclis salonu girişinde engellenen iki genç daha sonra Başkan Sedefçi tarafından makam odasında kabul edildi. İmzaları basın huzurunda teslim eden gençler, “Ulaşım zammı kararını kınıyoruz. İmza kampanyası başlattık ve dikkate almanızı talep ediyoruz” dedi.

Kent Kartsız Biniş Yasaklanacak

Ulaşım zammına öğrenciler açısından bakıldığında, öğrencilerin haklı olduğunu ifade eden Sedefçi; “Hayatın gerçeği var. 2004’te fiyatlar 1 Lira’ydı. Şu anki fiyat 1 Lira 15 Kuruş. 9 sene öğrenci kardeşlerimiz 1 Lira’ya taşınmış, bugün 1.15’ten taşınacaklar. Gelen zam yüzde 15’tir. Yakıta yüzde 400 civarında zam gelmiştir. Biz halktan yanayız. 18 bin öğrenci hala Kent Kart kullanmıyor, muhtara gidip de 'Burada oturuyoruz' demiyor. Bunu yapsalar İller Bankası’ndan daha fazla pay alma şansına kavuşacağım. Kent Kartsız binişleri yasaklayacağız. Bu kentin bireyi olanlar katkı yapacak. Bu konuyu değerlendireceğiz” açıklamasında bulundu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.