Efe Tur yolcularını Mercedes konforu ile taşıyacak

Efe Tur yolcularını Mercedes konforu ile taşıyacak

İzmit’in köklü otobüs firmalarından Efe Tur şehirlerarası yolcu taşımacılığında kullanılmak üzere 14 adet Tourismo 15 aracı filosuna ekledi. Firmanın Mercedes ile yaptığı takas anlaşması gereği alacağı toplam araç sayısı 25 adet olacak.

Efe Tur’da yaşanan yönetim değişikliği ile firma yapısında kurumsal değişiklikler yaratmaya çalışıyor. 35 adetlik araç filosunu yıl sonuna kadar 50 adede yükseltmeyi amaçlayan Efe Tur, araçlarının özellikle Mercedes markalı olmasını istiyor. Araç yatırımını Takas ve özkaynak kullanarak gerçekleştiren Efe Tur’un filosundaki tüm araçlar 1 yaşında.

Mercedes-Benz Türk Pazarlama Merkezi’nde düzenlenen araç teslim törenine Efe Tur Genel Müdürü Kadir Alper Birant, Genel Müdür Yardımcısı Serap Bıçak, Yönetim Kurulu Üyesi Halit Bıçak, Mengerler Genel Müdürü Nusret Güldalı, Mengerler İstanbul Satış Müdürü Ayhan Aydın, Bursa Motorlu Araçlar Genel Müdürü Kadir Gökeşme, Mengerler Trakya Satış Müdürü Günay Eren, Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Burak Tarım, Otobüs Satış Kısım Müdürü Burak Batumlu ve BusStore Satış Müdürü Haluk Burçin Akı katıldı.


“Şehirlerarası Taşımacılık için 10 Milyon Euro bütçe ayırdık”

Teslimat sonrası konuşan Efe Tur Genel Müdürü Kadir Alper Birant, Efe Tur’un şu anki güncel filosunda 35 adet aracın olduğunu, ilerleyen zamanlarda ise filolarındaki otobüs sayısını 50 adede çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Takas yöntemi ile otobüsleri aldıklarını vurgulayan Birant, “Araç yatırımı için bir miktar takas, bir miktar da Özkaynak kulandık. Bir kısmını Mercedes finansmandan kullandık. bizim burada takasa verdiğimiz araç sayısı 14. ama karşılığında 25 adet Tourismo anlaşmamız var. Ama yılsonuna doğru bunları daha da arttırmayı planlıyoruz” dedi ve yılsonuna doğru yapılacağı yeni alımlarda tercihlerini yine Mercedes’ten yana kullanacaklarını belirtti.


Ekim 2012’de yapılan ortaklıkla ilgili de kısa bir bilgi veren Birant, hisselerin satışı öncesinde Efe Tur’un 2 ortaklı bir şirket olduğunu ve ikinci ortaklardan İzmirli Mithat Dabak’tan hisselerin yüzde 50’sini satın aldıklarını hatırlatarak “Efe Tur ekim ayında bir ortaklık değişikliği oldu. İzmirli ortakla yapılan hisse devri anlaşmasından sonra biz ikinci ortaklardan Halit Bıçak ile ortak olduk. Şu an Halit Bey ile yüzde 50 yarı ortaklığımız var. Ekim’deki hisse devrinden sonra Mercedes ile servis çalışmalarına girdik ve 25 tane servis aracı alımı gerçekleştirdik. Şimdi bu ikinci alımda Mercedes otobüslerini kullanıyoruz” diyerek 2013 yılı için uzun yol taşımacılığına 10 milyon Euro’luk bir bütçe ayırdıklarını söyledi.

Güçlü bir araç filosuna sahip olduklarını yineleyen Birant, Akdeniz, Ege, Trakya ve Batı Karadeniz bölgelerinde yeni hatlara girmek istediklerini bunun için de şirket birleşmelerine de açık olduklarını ifade ederek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “ Güçlü bir araç filomuz var. Yeni bölgelerde yeni hatlara girmeyi düşünüyoruz. Bunların çalışmalarını şu an yapıyoruz. Eğer bir aksilik olmazsa yaza doğru yeni hatlarımızı da açacağız. Amacımız Türkiye firması olmak ve bu noktada farklı konsolidasyonlarımız da olacak. Bunların içinde şirket birleşmeleri olabilir. Ufak ve büyük firmalarla farklı projeler geliştirmeye hazırız. Şu anki asıl amacımız ise, kaliteyi arttırmak. Biz İzmit hattındaki memnuniyeti arttırmak için Mercedes’i tercih etik.”

13 yılının ilk büyük teslimatı”

2012 yılını çok iyi kapattıklarını hatırlatan Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Burak Tarım ise, Efe Tur’a yapılan teslimatla 2013 yılına iyi başladıklarını söyledi. 2013 yılından oldukça umutlu olduklarını belirten Tarım, “Kuvvetli, güzel bir başlangıç yapıyoruz. Bu bizim için son derece değerli bir işbirliğidir. Bu teslimat anlaşmamızın birinci talimatı. Sene içinde bu adedin daha da yükseleceğini bugünden söyleyebiliriz” dedi.

Oya KAYA 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum