Ege Endüstri Ve Ege Fren İlk 100 Firma Listesinde

Ege Endüstri Ve Ege Fren İlk 100 Firma Listesinde

Bayraktar Grubu’nun kuruluşlarından Ege Endüstri ve Ticaret A.Ş. ve Ege Fren Sanayi ve Ticaret A.Ş. EBSO’nun üretimden satışlarına göre 2012 için yaptığı değerlendirmede en büyük ilk 100 firması listesinde yerini aldı.

Otomotiv sektörünün dev ismi Bayraktar Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Ege Endüstri ve Ticaret A.Ş. ve Ege Fren Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) bünyesinde faaliyet gösteren 100 büyük sanayi kuruluşu listesine girdi. EBSO’nun 2012 yılı üretimden satışlara göre belirlediği sıralamada Ege Endüstri 500 çalışanı ve 145.564.000 TL’lik cirosu ile 46’ncı sırada yer alırken; Ege Fren ise 250 çalışanı 89.272 .000 TL’lik cirosu ile 73’ncü oldu.

EBSO listesinde Ege endüstri 4’ncü sırada

Amerika, Avrupa, Asya’da ve Türkiye’de ana sanayi firmalarına dingil ve süspansiyon sistem ve parçaları tedarikçisi olan Ege Endüstri, EBSO’nun sıralamasına göre ilk 100’deki otomotiv sektörü firmaları arasında ise 4. sırada yerini aldı. Ege Endüstri, başarılı AR-GE çalışmaları, teknoloji ve insan kaynağı yatırımları, yüksek üretim kapasite kullanımı ile sektördeki yerini kararlı bir şekilde güçlendiriyor.

Yan sanayi ihracatının yüzde 3’ünü karşılıyor

Yurtiçindeki birçok müşterisinin ihtiyaçlarına cevap veren Ege Fren ise, ürünlerini Türkiye’nin yanı sıra başta Batı Avrupa ve Amerika olmak üzere birçok ülkedeki araç üreticilerine ihraç ediyor. Yılda toplam 3 milyon parça üreten ve yeni yatırımları ile kapasitesini daha da artırmaya yönelik çalışmaları sürdüren Ege Fren, ekibinde yer alan 30’u aşkın mühendis ile Ege Fren sektör ortalamasının çok üzerinde bir mühendis oranına sahip. Üretimde kişi başına cirosu en yüksek şirketlerden biri olan Ege Fren, Ege Bölgesi toplam yan sanayi ihracatının yüzde 3’ünü tek başına gerçekleştiriyor.

www.tasimacilar.com


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.