Ekol, Lojistik Köy Projesi ve Havayolu Taşımacılığı İçin Düğmeye Bastı

Ekol, Lojistik Köy Projesi ve Havayolu Taşımacılığı İçin Düğmeye Bastı

Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, yakın zamanda hayata geçirmeyi planladıkları son yatırımlarını ve projelerini anlattı.

Bugün 86.000 metrekareyi aşan depolama alanı ve 1.200 çok uluslu çalışanı ile hizmet veren Ekol Lojistik, Türkiye ve Avrupa'da en yeni teknolojiyle donatılmış dağıtım merkezleri, yeni ekonominin gereksinim duyduğu her türlü hizmeti uluslararası arenada sunmaya ve yeni yatırımlarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor.

İlk uçuşlar, Anadolu yakası ve Köln arasında gerçekleşecek

Karayolu, demiryolu ve deniz modlarında karlı projelerin altına imza atan Ekol, havayolu taşımcılığı için kolları sıvadı. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul hava taşımacılığı ile ilgili çalışmaların başladığı bilgisini paylaşarak, ‘belli markaların yaptığına benzer bir modeli canlandırabilir miyiz, böyle bir yatırım ve organizasyonun altından kalkabilir miyiz ve pazarda bunun için yeterli talep - hacim var mı sorularını değerlendiriyoruz’ dedi. Çalışmaların sağlıklı bir noktaya ulaşması sonrasında başlangıç olarak Anadolu yakası ve Köln arasında uçuş hedeflediklerini sözlerine ekledi.

‘Uçakların kiralama değerleri daha cazip’

‘İkinci el uçakların satın alma değerleri, kiralama değerlerine göre daha cazip’ diyen Musul, satın almaktan ziyade sistemi organize etme gücüne sahip olabilmenin önemine vurgu yaptı. Bugün Türkiye’de ve Avrupa’da bunun için iyi bir alt yapının olduğunu hatırlatarak; ‘Satın alma veya kiralama yöntemlerinden hangisi daha iyi bir fiyat ve kaliteli bir sunum ihtimali getirecekse, o yöne doğru gitmek istiyoruz’ dedi.


Ekol sağlık sektöründe 2. deposunu da açtı

Kısaca depolama faaliyetleri hakkında da bilgi veren Musul, sağlık sektöründe 2. depolarını açtıklarını ve bu anlamda oldukça güzel bir noktaya doğru gittiklerini ifade etti. Uluslar arası denetimlerden çok yüksek derecede puanlar aldıklarını ve konusunda uzman bir ekiple ciddi organizasyon kurulduklarını da sözlerine ekledi.

30 milyon EURO’luk örnek bir proje için Ekol çalışmalara başladı

Yakın zamanda imza attıkları dev bir yatırımdan da bahseden Musul; Ekol Lojistik olarak Türkiye’nin kendi sektöründe dev bir şirketin ihalesini aldıklarını belirtti. Bu ihale için 30 milyon EURO’luk bir yatırımla tesis inşaatı için kolları sıvayan Ekol Lojistik, Türkiye’de hazırlıklarını başlattı. Şimdilik il olarak İstanbul’un Anadolu yakası ve ülkemizin önemli lokasyonlarından biri olan Mersin İskenderun bölgesini üzerinde duruluyor. Özellikle ürünlerin Anadolu ve Uzakdoğu’dan geldiği gerçeğini de göz önünde bulundurarak, Mersin Bölgesi’nin doğru adres olduğuna inanan Ekol, bölgenin değerli ve verimli olacağı düşüncesinde…


Lojistik Köyü projesi örnek olacak

Ekol Lojistik bu dev yatırım sayesinde Avrupalı yatırımcılarında ilgisini çekmeyi planlıyor. Proje için ayrılan 30 milyon EURO’luk bütçenin 20 milyonluk bölümü sadece otomasyon için kullanılacak. Yüksek kapasiteli 25-30 metrelik otomasyonlu bir bina şeklinde düşünülen ve farklı müşterileri de oluşturulacak kampusun içine taşıyabilmesi planlanan ve hatta 100 dönümün üzerinde güneyde bir lojistik köyü gibi faaliyet göstermesi hedeflenen bu dev yatırım ile çok uluslu ve yurtdışında dağıtım merkezi olan şirketlerin de bölgeye entegre edilmesi amaçlanıyor. Bu sayede yurt dışı menşeli firmaların Türkiye’den yaptığı alımları, Türkiye’de bırakıp, siparişlerin hazırlandığı canlı ve hareketli bir yapı düşünülüyor. Bugüne kadar akıllıca yatımların altına imza atan, hem ülke ekonomisine değer katan hem de doğru projelerle başarılarına yeni başarılar ekleyen Ekol Lojistik, bu dev yatırım ile Türkiye ve Balkanlar, Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler arasında aktif bir kanal oluşturmak istiyor.

Alev ARSLAN

14.12.2013/19:24

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum