Ekol Lojistik'in patronu: "UND Deniz'i Çetin Nuhoğlu Batırdı!"

Ekol Lojistik'in patronu: "UND Deniz'i Çetin Nuhoğlu Batırdı!"

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin (UND) Mersin'de düzenlediği toplantı da konuşan Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, UND Deniz'i eski Başkan Çetin Nuhoğlu'nun batırdığı iddiasında bulundu.

UND Deniz’in batmasındaki en büyük etkenin Çetin Nuhoğlu’nun üçüncü gemi alımı ve Trieste’ye çalışma ısrarı olduğunu ifade eden Musul, "Bugün UN Ro-Ro’ya karşı savaş açan Çetin Bey aslında UND Deniz’i batıran kişidir" ifadesinde bulundu ve sözlerine şöyle devam etti: "Yanlış yapıyorsunuz"
"UND Deniz’in kurulması, genel kurul kararı alınmadan sağlanmış olabilir ama, arkadaşlar çok cesur bir kararla ilk adımı atmışlardır. Böyle bir girişim de gizli yapılması gerekirdi. Çok iyi bir zamanlamayla da başladı. Ama Çetin Ağabey, o arkadaşlara üçüncü gemiyi aldırdı. Biz Ekol olarak çizgimizi koyduk ‘UND Deniz ile Fransa’ya, UN Ro-Ro ile de Trieste’ye gideceğiz’ dedik. Üçüncü gemiyi Trieste hattına koydular ve fiyat rekabeti başladı. Çetin Bey, bizi bir toplantıya çağırdı. Cüneyt Solakoğlu, ‘Siz Trieste’ye gelmezseniz biz de Fransa’ya gelmeyiz’ dedi. Çetin Bey, bu öneriye karşı çıkarak ‘Biz ikisine de gideceğiz’ diye ısrar etti. Bunun üzerine Cüneyt Bey de, doğal olarak ‘o halde biz de elimizden geldiğince gücümüzü kullanırız’ diye konuştu." Ahmet Musul, Çetin Nuhoğlu ve Cüneyt Solakoğlu arasında geçen bu konuşma üzerine kendisinin "Bu savaşın sonucunda fiyatlar düşer, navlunlar da düşer. Ama savaş sona erince ro-ro fiyatları artar, navlunlar aynı kalır yanlış yapıyorsunuz" dediğini ifade etti. "Nuhoğlu hayali bir savaşta"
Solakoğlu'nun pazarlığa açık bir kişi olduğunu ifade eden Musul bu konuşma nedeniyle UND Denizi batıran kişinin Çetin Nuhoğlu olduğunu iddia ederek, "Şimdi Nuhoğlu, UN Ro-Ro’ya karşı hayali bir savaşla kendine haklı bir cephe açmaya çalışıyor. UN Ro-Ro bizim amacımız olamaz. Ro-Ro, bir araçtır. Açıkça söylemek gerekirse UN Ro-Ro’nun en fazla mecbur olan müşterisi başta Ekol, sonra Mars’tır. Bugün Ekol’ün yüzde 60’ı Trieste’den trenler üzerinde gider. Dolayısıyla UN Ro-Ro’ya en fazla mecbur olan ve en az pazarlık gücü olan şirketiz” ifadelerini kullandı. "Çetin Bey herkese farklı araç satar"
UN Ro-Ro’nun kesinlikle fiyat pazarlığı yapmadığını ifade eden Musul, büyük firmalara daha ucuz bilet satmasının ticaret gereği olduğunu ifade ederek “Olaya Çetin Bey tarafından da bakarsanız, Çetin Bey’in bana sattığı araba ile size sattığı arasında fark vardır. Ama UN Ro-Ro, kesinlikle fiyat pazarlığı yapmıyor. Biz, bu pazarlığın yapılmasını istedik ama gizli saklı değil, binen araç sayısına göre farklı indirimler talep ettik. Çünkü, büyük firma olmanın getirdiği farklı dezavantajları da yaşıyoruz. Dolayısıyla satın almalardan elde ettiğimiz avantajı kullanmamız lazım" dedi. "UN Ro-Ro bazen deve bazen kuş oluyor"
UN Ro-Ro içi pazarlığın gündeme geldiği zamanlarda firmanın kendine göre çok mantıklı bir açıklama yaparak; ‘Ben bunu diğer firmalara anlatamam, fiyatlarda bir şey yapamayız’ dediğini ifade eden Musul, "Ama UN Ro-Ro, işine gelmediği için bazen deve, bazen de kuş oluyor. Aldığımız tek ayrıcalık 2008 yılında trene başlayacağımız sırada, trene geçen araçlara yer vermesidir. Çünkü, tren ile gemi birbirine senkronize olmadan bizim projemiz yürümez. Örneğin, Ulusoy bunu yapmıyor ama UN Ro-Ro verdiği sözü yerine getiriyor” dedi. "Nuhoğlu'nu takdir ediyorum ama..."
Nuhoğlu'nun çok takdir ettiği bir büyüğü olduğunu ifade eden Musul ancak Nuhoğlu'nun şu an ki tutumunu anlayamadığını belirterek, "Şu masanın etrafındaki insanların bir araya gelmesini isteyen oydu. Bize karşı niye böyle bir savaş içerisinde bunu gelip konuşmadı bile. Toplantı sırasında bizlere önerilen başkanlığı kabul etmedik. Mars’ın diğer ortağı Garip Bey, Engin Bey’i önerdi. Bunun üzerine Çetin Bey, ‘Engin Bey’in üniversitedeki çalışmalarını biliyorum. Bizim için doğru bir isim’ dedi ve Engin Bey üzerinde karar kılarak davet ettik. Ben bunu söylemedim diye beni yalancılıkla itham etti ve toplantı öncesi bana gönderdiği maili gazeteci arkadaşlara gösterdim. Yalan söylemeye ihtiyacım yok” dedi. "Başkan sektörün derdini yaşayan biri olmalı"
UND 18-19 Ocakta yapılacak Genel Kurulda yeni Başkanını belirleyecek. Seçime az bir süre kala seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Musul gönlünde ki başkanı “Bu sektöre bir başkan gelecekse, bu sektörün içinden gelen ve derdini yaşayan biri olmalı. Dün Saffet Bey’i kınayan insanların bugün onun yaptıklarına benzer koltuk hırsına kapılmalarını anlamıyor, doğru da bulmuyorum. Eğer yaratacağı bir değer varsa, gelsin anlatsın biz de onu destekleyelim" sözleriyle açıkladı. "Çetin Ağabey'e prim vermeyin"
Devlet karşısında hak aramak için güçlü bir derneğin olması gerektiğini ifade eden Musul, "Bu dernek bir bütün olmak zorunda. Çünkü, bugün konuştuğumuz her şeyin ardında devletin kuralları çıkıyor. O kapıdan ya da bu kapıdan geçmekle, o gümrükteki işleri yapmakla; alfabedeki harfler kadar belgeye paralar ödemekle uğraşıyoruz. Bu sorunların hepsinin ucu da devlete çıkıyor. Bizim devlet karşısında hakkımızı aramanın tek yolu güçlü dernekten geçer. Bölünmenin kimseye faydası olmaz. Sizden ricam, UN Ro-Ro ile ilgili konuları kendinize karşı bir koz olarak kullanan Çetin Ağabey’e prim vermeyin! Bildiği bir şey varsa paylaşsın” şeklinde konuştu. www.tasimacilar.com 22.12.2012 Saat:15:40