ElringKlinger  Bursa’daki Yeni Üretim Tesisini Açtı

ElringKlinger Bursa’daki Yeni Üretim Tesisini Açtı

Tüm dünyada 8,200 çalışanı ile 45 noktada faaliyet gösteren Alman otomotiv yan sanayi devi ElringKlinger, Türkiye’deki yeni fabrikasını 18 Kasım’da Bursa’da hizmete soktu.

ElringKlinger, Türkiye’deki yeni üretim tesisini 18 Kasım’da Bursa’da Akçalar Sanayi Bölgesi’nde törenle  hizmete soktu. Açılış töreni, ElringKlinger TR Oto. San. Tic. A.Ş. Genel Müdürü Yavuz Günaydın ve ElringKlinger Group CEO’su Dr. Stefan Wolf ev sahipliğinde; Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün katılımı ile gerçekleşti.

Toplamda 22.400 metrekare alanda, 10.500 m2'lik bir alana yayılan yeni fabrika, 12 ayda inşa edildi. Fabrika, üretim ve lojistik alanlarının yanı sıra üç katlı ofis kompleksi ve tasarım bölümlerinden oluşuyor. Açılış sonrasında üretim planı, 9 milyon birim sipariş kapsamında temel olarak ısı kalkanlarına ve özel amaçlı contalara odaklanıyor. ElringKlinger, 2019 yılına kadar bir milyon ek parçalık bir üretim yapmayı bekliyor. ElringKlinger şu anda Türkiye'de yaklaşık 170 kişiye istihdam sağlıyor. Almanya Dettingen merkezli şirket, 2009 yılından bu yana Bursa'da faaliyet gösteriyor. Ekim 2014'te yeni bir fabrika için detaylı planları hazırlayan ElringKlinger, Ağustos 2015'te fabrikanın inşaatına başladı.

Törende konuşma yapan ElringKlinger AG CEO'su Dr. Stefan Wolf şunları söyledi; "Türkiye, otomobil endüstrisinin büyük parçaları için önemli bir imalat konumu olarak kabul ediliyor. Yeni fabrikamız, yüksek düzeydeki talepleri karşılamaya yardımcı olacak. Türkiye, Grubumuz için önemli bir konum olmayı sürdürüyor ve gelecekteki büyümeye katkı sağlayacak. Bunu göz önünde bulundurarak, gerektiğinde maksimum hız ve esneklik ile harekete geçebilmek amacıyla komşu arazi parçalarını da aldık”.

Türkiye’de Ford Otosan, Hyundai Assan, Karsan, Oyak Renault, Tofaş; dünyada ise Ford, Renault gibi otomotiv devlerinin iş ortağı olan ElringKlinger, 2009 yılında Türkiye'ye yatırım kararı alarak, Bursa'yı üs olarak belirlemişti. Alman otomotiv yan sanayi devi daha sonra 2012 yılında ise ek bir yatırım ile o dönem İspanya'daki üretim tesisini Türkiye'ye taşıma kararı almıştı.

Bursa’dan dünyaya mesaj

Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut ise tören esnasında yaptığı konuşmasında şunları kaydetti; “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sağlanan ekonomik reform ve istikrar ortamının uluslararası yatırımcılar tarafından takdir edildiğinin bir göstergesi olan bu yatırım, Türkiye’de var olan fırsatlara bir kez daha dikkat çekecek. ElringKlinger, bu tesis ile uluslararası yatırımcılara bir mesaj vererek, Türkiye’nin yatırım kararı açısından ne denli doğru bir merkez olduğunu bir kez daha teyit etti.”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü de yaptığı konuşmada, yabancı yatırımların artırılması, daha iyi hızlı nitelikli ve yüksek katma değer oluşturacak yatırımların önünün açılması için tüm mevzuatların kolaylaştırıldığını, yabancı yatırımcılar için her türlü kolalığın sağlanacağını söyledi. Özlü; “Yüksek teknolojili alanlarda yatırımların artmasını istiyoruz.  Türkiye’de daha fazla yatırım ve daha fazla iş yapılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Özel sektörün yatırımcıların, girişimcilerin sanayicilerin yanında olacağız. Çünkü Türkiye özel sektörün yatırımları, üretimleri, ihtacatı ile büyüyecek. Bakanlığımız özel sektörü büyütecek sanayimizin rekabet gücünü artması için tüm çalışmaları yapacaktır. Türkiye’nin büyümesi teknoloji tasarım ve markalaşa ile olacak. Türkiye’yi bir Ar-Ge cenneti haline getirecek bir iş ve yatırım ortamı sağlayacağız” dedi

 

1479475859_bursa_a____l____1.jpg

elringklinger.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.