En fazla patent alan marka Anadolu Isuzu

En fazla patent alan marka Anadolu Isuzu

Türkiye’nin ticari araç üreticisi Anadolu Isuzu, Turkishtime Dergisi tarafından hazırlanan “Ar-Ge 250”de, 25 patent sayısı ile Ar-Ge merkezinde en fazla patent alan otomotiv markası oldu.

Türkiye’nin önde gelen ticari araç üreticilerinden Anadolu Isuzu, Ar-Ge merkezinde hayata geçirdiği yenilikçi projelerle Turkishtime Dergisi’nin Ar-Ge 250 listesinde patent sayısına göre otomotiv sektöründe en fazla patent alan marka oldu. Anadolu Isuzu; otomotiv, teknoloji, akaryakıt, beyaz eşya ve tekstil gibi iş kollarında üretim yapan ve en çok Ar-Ge harcaması yapan şirketlerin bulunduğu en iyi 250 listesinde 31. sırada yer aldı.

2019 sonu itibariyle patent ve tasarım başvuru sayılarının 498 olduğunu belirten Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, “2009 yılında Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı tarafından onaylanan ilk Ar-Ge merkezlerinden biri olan Ar-Ge merkezimizde yürüttüğümüz yenilikçi çalışmalarla sektörümüze öncülük ediyoruz. İnovasyonu ve teknolojik yenilikleri adapte eden değil, ürün ve hizmetleri kendi varlıklarıyla geliştiren ve tasarlayan bir küresel üretici olmaya odaklanıyoruz. Ar-Ge ve inovasyon alanındaki çalışmalarımız, müşteri taleplerine uygun ürün geliştirme gücümüzü pekiştiriyor, yeni pazarlardaki iddiamızı ve varlığımızı güçlendiriyor” dedi.

 

Araçların teknolojik donanımlarını beklentilere göre özel olarak çalışıyor

Ar-Ge ve inovasyon konusundaki yetkinliği, Anadolu Isuzu’nun faaliyet gösterdiği ticari araçlar sektöründe kaydettiği başarıda önemli bir rol oynuyor. Anadolu Isuzu Ar-Ge merkezi 100’den fazla Ar-Ge çalışanıyla, kamyon, kamyonet, otobüs ve midibüs geliştirme aşamalarını gerçekleştirerek, Isuzu markasını toplu ulaşım sektöründe ve yük taşıma segmentinde en iyi konuma getirmek için çalışıyor. 2017 yılında da en fazla patent başvurusu yapan otomotiv markalarından biri olan Anadolu Isuzu, araçların teknolojik donanımları ve uygulamalarını farklı ülke ve farklı müşteri beklentilerine göre özel olarak çalışıyor, onların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlıyor.

 

En ileri teknolojilerle üretim yapabilme kapasitesi

İthal çözümlere ihtiyaç duymadan en ileri teknolojilerle üretim yapabilme kapasitesine sahip olan Anadolu Isuzu Ar-Ge Merkezi’nde araçlar tasarımından donanımlarına, testlerinden kalite kontrolüne kadar tam kapasite şekilde hazırlanabiliyor. Yeni Ar-Ge Merkezi ile beraber yeni test ve analiz imkânlarını devreye alan Anadolu Isuzu’da 20 m. uzunluğunda iklimlendirme (-40/+65°C) test odası, R29 pendulum çarpma testi, 18 m. uzunluğunda ve 60 tona kadar araçlar için stabilite testi, Alpha kabin ile akustik performans testi, tek eksenli hidrolik komponent yorulma testi, SORT (standartlaştırılmış yakıt tüketim) testi, NVH (gürültü ve titreşim) testleri, TASE (termal ve aerodinamik), araç dinamiği, yol, fren ve performans testleri gibi birçok test gerçekleştirilebiliyor. Ar-Ge Merkezi test ve analiz olanaklarını tüm sektörlerde faaliyet gösteren ve ihtiyaç duyan firmalara dış hizmet olarak da sunan Anadolu Isuzu, bu sayede tüm otomotiv sektörüne hizmet ediyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.