Erciş Belediyesine 6 Isuzu Novocıtı

Erciş Belediyesine 6 Isuzu Novocıtı

Erciş Belediyesinin geçen yıl yaşanan deprem felaketinden sonra TOKİ tarafından inşa edilen deprem konutlarına sefer yapacak Novocıtı'ler törenle teslim edildi.

Yeni yerleşim bölgesi ile eski bölge arasında yolcu taşıyacak 6 Novocıtı, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın depremin yıldönümü olan 23 Ekim de Erciş’e yapacağı ziyaret sırasında törenle sefere başlayacak. Belediye önünde yapılan törende konuşan Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, deprem öncesi aldıkları 7 Isuzu otobüsten fazlasıyla memnun olduklarını ve bu nedenle sefere konulacak otobüsler içinde tercihlerini yine Isuzu’dan yana kullandıklarını söyledi.


Depremin yaralarını hala sarmaya çalıştıklarını belirten Arapoğlu şöyle konuştu; “Deprem sonrası İlçemize 5 bin 400 konut yapıldı. Bu konutların yapılmasıyla ilçemizde iki yeni yerleşim merkezi oluştu ve Yaklaşık 25-30 bin nüfusun yaşayacağı mekanlar oluşmaya başladı. Deprem öncesi Isuzu firmasından 7 otobüs almıştık. Bu otobüslerden çok memnun kaldık. Dolayısıyla 6 tane otobüs daha aldık. Bunlar daha da modern ve gelişmiş otobüsler. Engelli rampasıyla da çok farklı bir otobüs. Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan 23 Ekim'de Erciş ve Van'a teşrif edecek. Depremin yıl dönümünde Başbakanımızla otobüslerimizi halkın kullanımına törenle sunacağız. Çok mutluyum. Yeni otobüslerimizin ilçemize hayırlı olmasını diliyor bize yardımcı olan ve araçları zamanında teslim eden Anadolu Isuzu yetkililerine teşekkür ediyorum. “ Anadolu Isuzu Erzurum Satış Bölge Sorumlusu Kağan Arıbalı, Sönmezler Otomotiv AŞ. Genel Müdürü Yunus Sönmez, Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sönmez ve Firma temsilcisi Hakan Saçıkay’ın hazır bulunduğu törende Erciş belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu'na otobüslerin sembolik anahtarı ile teşekkür plaketi verildi. www.tasimacilar.com 20.10.2012 / 11:24