ERDOĞAN: İTO Başkanının, Yatağını Yorganını Alıp Belediyenin Önünde Yatması Gerek

ERDOĞAN: İTO Başkanının, Yatağını Yorganını Alıp Belediyenin Önünde Yatması Gerek

22 No’lu Şehiriçi Yolcu Taşımacılığı Meslek Komitesi 1. Zümre Toplantısı’na katılan İSDER Başkanı Murat Erdoğan servis sektörünün sorunlarının çözüm adresi olarak İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar’ı gösterdi.

Toplantı sonrası değerlendirmelerini aldığımız Erdoğan, özellikle Ulaşım Daire Başkanı Yakup Demirhan’ı kastederek, ‘Kendisini kral zannediyor. Ama kral değil’ dedi. Erdoğan, servis sektörünün sorunlarının çözümü olarak konuya farklı bir bakış açısı getirerek ‘bundan sonra İbrahim Çağlar’a büyük görev düşüyor. İnsanların hakkını ve hukukunu savunmak için damarındaki son damla kanı harcayarak bu işi çözmesi gerekiyor’ dedi.

‘Bu işler Yakup Demirhan’ı aşar’

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Ulaşım Daire Başkanı Yakup Demirhan’la yaptığımız röportajı değerlendiren ve Demirhan’ın servis esnafını yakından ilgilendiren konular başta olmak üzere özellikle plaka tahdidi ile ilgili sözlerini sert bir şekilde eleştiren Erdoğan şunları ifade etti: ‘Bu işler Yakup Bey’i aşar. Yakup Bey, bu konuyu şahsileştirdi. Üzerinde atfedilen birçok suçlama varken, şaibeli bir başkan o koltukta oturamaz. Kanuni Sultan Süleyman’a kalmayan bir dünya Yakup Demirhan’a da kalmayacak ve bunu da hep beraber göreceğiz’ dedi.

‘Ticaret Odası esnafı dikkate almak zorunda kaldı’

22 No’lu Şehir içi Yolcu Taşımacılığı Meslek Komitesi Zümre Toplantısı’nı değerlendiren Erdoğan, şunları belirtti: Güzeldi, renkli bir toplantıydı. Herkes konuştu, fikrini derdini söyledi. Özellikle Ticaret Odası’nın esnafa karşı tavrı çok olumluydu. Esnafı daha önceden çok da dikkate almayan Ticaret Odası şimdi dikkate almak zorunda kaldı. Bu da elbette güzel bir gelişmedir. Sektörde en alttaki esnafın da en tepedeki firmanın da hakkının aranması gerektiğini belirten Erdoğan fakat bunun kimsenin birbirine hakkı ve hukuku çiğnetilmeden yapılması gerektiğinin altını çizdi. Bu anlamda toplantının değerli bir görüşme olduğunu bildirdi.

‘Bu işi İbrahim Çağlar ismi çözer’

Erdoğan toplantı da tartışılan sorunların çözümü için ilginç bir değerlendirmede bulundu. Erdoğan, ‘Ben demin kürsüde de söyledim. Burada kilit isim İbrahim Çağlar’dır. İbrahim Çağlar’ın yatağını yorganını alıp belediye önünde yatması gerek. Ben veya diğer firma sahibi arkadaşlarım bu kişiye oy verdiysek burada İbrahim Çağlar’a büyük görev düşüyor. İnsanların hakkını ve hukukunu savunmak için damarındaki son damla kanı harcayarak bu işi çözmesi gerekiyor. Ben topu İbrahim Çağlar’a atıyorum çünkü görev onundur’ diyerek İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar’ı adres olarak gösterdi. Kendisinin hükümetle olan ilişkileri bizden farklı diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü; ‘Çağlar’ın belediyeyle karşılıklı ilişkileri bizden farklı, siyasilerle ilişkileri bizden farklı… Bu işi belki 22. Grup çözmez ama İbrahim Çağlar’ın ismi, Ticaret Odası Başkanı’nın ismi bu işi çözer. Kendisinin bu olaya müdahil olması gerek, tepki vermesi ve bu hakkı araması gerek. Süreci hızlandıracak tek isim İTO Başkanı İbrahim Çağlardır.’

Alev ARSLAN - Oya KAYA
www.tasimacilar.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum