Erzurum halkı yeni otogarın ismini belirleyecek

Erzurum halkı yeni otogarın ismini belirleyecek

Büyükşehir Belediyesi, yapımını tamamladığı yeni terminalin ismini Erzurum halkıyla birlikte belirleyecek.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne isim aranıyor. Büyükşehir Belediyesi, başlattığı isim kampanyası kapsamında Erzurum halkının önerilerini bekliyor.

Büyükşehir Belediyesi, yapımını tamamladığı yeni terminalin ismini Erzurum halkıyla birlikte belirleyecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne verilecek olan ismi vatandaşlarla birlikte belirlemek arzusunda olduklarını söyledi. Küçükler, “İstiyoruz ki; Erzurum halkının hizmetine sunulan yatırım ve eserler, şehrimizin bağrından çıkmış ve insanlığa mal olmuş hemşerilerimizin isimleriyle birlikte yaşasın” dedi.

Şehirlerarası yolcu taşımacılığı sektörüne yepyeni bir vizyon kazandırmak amacıyla Erzurum’a son derece şık ve modern bir otobüs terminali kazandırdıklarının altını çizen Başkan Küçükler, yapımı tamamlanan tesis için isim arayışında olduklarını söyledi. Terminale verilecek olan ismi Erzurum halkıyla birlikte belirlemek istediklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, bu doğrultuda bir kampanya başlattıklarını bildirdi.

Küçükler: değerlerimizin isimlerini yaşatalım

Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne verilmesini istedikleri isimlerle ilgili olarak Erzurumluların görüş ve önerilerini beklediklerini vurgulayan Başkan Küçükler, şehrin tüm kesimlerine söz konusu kampanyaya katılma çağrısında bulundu. Küçükler, “Erzurum, beşeri sermaye anlamında gerçekten çok büyük değerlere sahip. Türkiye’de sanatta, siyasette, kültürde, ticarette, kısaca hayatın her alanında isim yapmış ve derin izler bırakmış olan hemşerilerimiz var. Biz istiyoruz ki, bu değerlerimize sahip çıkalım ve isimlerini eserlerimizle birlikte yaşatmaya devam edelim” diye konuştu.

Bu hususta Erzurum halkının görüş ve önerilerinin kendileri için büyük önem taşıdığını dile getiren Başkan Küçükler, “Vatandaşlarımızdan gelen isim önerilerini titiz bir değerlendirmeden geçirecek ve kamuoyuyla paylaşacağız. Bu anlamda vatandaşlarımızın isim önerilerini heyecan içerisinde bekliyoruz” dedi.

İsim kampanyasına katılım nasıl olacak?

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi vatandaşlardan gelecek isim önerileri için bütün iletişim kanallarını kullanacak. https://www.erzurum.bel.tr adresli internet sitesi başta olmak üzere 0 442 233 02 52 numaralı iletişim hattını söz konusu kampanya kapsamında açık bulunduracak olan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın görüş ve önerileri için sosyal paylaşım sitelerini de kullanacak.

Vatandaşlar, sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki “Erzurum Büyükşehir Belediyesi” hesabı üzerinden isim önerisinde bulunabilecekleri gibi, Büyükşehir Belediyesi’nin Twitter’deki “ErzurumByksehir” adlı profilini de kullanabilecekler. 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.