Erzurum’a kurulacak Lojistik köy 2013’te tamamlanıyor

Erzurum’a kurulacak Lojistik köy 2013’te tamamlanıyor

Erzurum Palandöken’e yapılması planlanan Lojistik Köy’ün fiziki yapılandırılmasının 2013 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Hükümetin 2023 yılı hedefleri doğrultusunda Temmuz 2012’de ihalesi yapılan Palandöken Lojistik Köy Projesi’nin fiziki yapılanmasının 2013 yılı sonunda bitmesi bekleniliyor. Toplam 330 bin metre kare alan üzerine kurulacak olan lojistik köy’ün fiziki yapılandırılmasının bitmesi için çalışmalar hızlandırıldı.

TCDDY 4. Bölge Yük Müdürlüğü Baş Kontrolörü Abdulkadir Taş, konuya yönelik yaptığı açıklamada lojistik köyün 2013 yılı sonuna kadar 12 bin metrekarelik kapalı alanının tamamlanması için büyük gayret gösterildiğini vurguladı.

Projenin tamamlanması Erzurum’un gelişimine kakı sağlayacak

Lojistik Köy’ün Erzurum’a kazanılmasında Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD)’ın da destek verdiğini hatırlatan Taş, özellikle Erzurum esnafının toplu yük taşımacılığında demiryollarını tercih etmesi konusunda MÜSİAD’ın göstermiş olduğu gayretin devam etmesi temennisinde bulundu.

Lojistik Köy'ün 12 bin metrekarelik kapalı bir alanı olacağına dikkat çeken Taş, bu alanın 2013 yılı sonuna kadar tamamlanmasını ümit ettiklerini ifade etti.

Türkiye genelinde Ankara, Halkalı ve Samsun’da lojistik köy bulunduğunu hatırlatan Abdulkadir Taş, hükümetin 2023 hedefleri doğrultusunda 4’üncü Lojistik Köy’ün ise Erzurum’a kurulacağını söyledi.

Lojistik Köy olarak planlanan alanların bulunduğu bölgenin ekonomik kalkınmasına önemli katkı sağladığını ifade eden Taş, “15 yıl önce Samsun’a gittiğimizde nefes alamıyorduk. Lojistik merkezi açıldıktan sonra Samsun bayağı güzelleşti ve gelişti” diyerek Erzurum’un da kurulacak Lojistik Köy ile kısa sürede kalkınacağına inandığını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.