Erzurum'un yeni otogarı yükselmeye devam ediyor

Erzurum'un yeni otogarı yükselmeye devam ediyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Maliyetinin 10 milyon lirayı bulacak otogar inşaatı, 1 Eylül 2012 tarihinde teslim edilecek.

Yapımını MNG Holding'in üstlendiği Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali, yüklenici firmanın taahhüdü gereği 1 Eylül 2012 tarihinde tamamlanmış olacak. 5 bin 200 metrekare kapalı alana sahip olacak yeni terminal binasında aynı anda giriş ve çıkışın yapılabileceği 29 adet peron, araç yıkama ve bakım istasyonlarının yanı sıra yolcuların tüm ihtiyaçlarına cevap verilebilecek nitelikte sosyal donatılar bulunacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl hizmete sunulacak Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin terasında ise doğu ve batıya hâkimiyeti sembolize eden çift başlı kartal figürü bulunacak.


“Proje ile Erzurum’un ulaşım vizyonu değişecek”
Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin Erzurum'a yakışır nitelikte ve modern bir görünüme sahip olacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "Terminalde çalışmalar aralıksız sürüyor. Otogar projemiz çok kısa bir süre içerisinde tamamlanacak ve Erzurum'un ulaşım vizyonunu tamamen değiştirecek." dedi. Erzurum'da mevcut otogarın artık ihtiyaçlara cevap veremez hale geldiğini, bununla birlikte modern şehir standartlarının da çok altında olduğunu ifade eden Küçükler, Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin, Erzurum'un yeni gülen yüzü olacağını dile getirdi. Ahmet Küçükler, 55 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek olan Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin, yolcu peronlarından sosyal donatılarına, araç bakım istasyonlarından otoparkına varıncaya kadar çeşitli niteliklere sahip olacağını belirtti. “Yeni terminalin ardından ikiz kuleler için düğmeye basılacak”
Yüklenici firmadan 1 Eylül 2012 tarihinde bitirilmiş olarak teslim alınacak Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin Erzurum'a kazandırılacak olan 210 milyon dolarlık MNG yatırımı için önadım olacağını hatırlatan Başkan Küçükler, "Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin yapımı tamamlanır tamamlanmaz, mevcut otogarı yıkacak ve İkiz Kuleler Projesi için düğmeye basacağız. Çünkü söz konusu proje, mevcut otogarın bulunduğu Terminal Caddesi bölgesinde hayata geçirilecek." şeklinde konuştu. Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin profesyonel bir işletmecilik mantığıyla hizmet vereceğinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, "Mevcut otogar ve taşımacılık sisteminden kaynaklanan tüm sorunlar, bu projemizle tarihe karışacak." ifadelerini kullandı. www.tasimacilar.com 02.07.2012/14:14