ESHOT 130 köye sefer yapacak

ESHOT 130 köye sefer yapacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 21 orman köyüne daha otobüs seferi başlatıyor.

UKOME’den geçen yeni planlamayla birlikte, İzmir’de toplu ulaşım hizmeti alan köy sayısının 130’a ulaşacağı belirtildi.

Sınırları içindeki tüm köylere ulaşım hizmeti vermeyi hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yönde önemli bir adım daha attı. “Orman Köyleri Ulaşım Hatları” projesi kapsamında 7 yeni hat oluşturuldu. Mevcut hatların 6’sında ise güzergâh değişikliği yapıldı. Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde onaylanan yeni planlamayla birlikte toplam 21 köy ilk kez toplu ulaşım hizmetine kavuşacak. Toplu ulaşımdan yararlanan köy sayısı ise böylece 130’a ulaşacak. ESHOT halen İzmir’in 109 köyüne toplu taşıma hizmeti veriyor.

Yeni hatlar, yeni köyler

Bayındır ve Menderes ilçelerinde yapılan yeni hat düzenlemesine göre; Hisarlık Orman köyü ile birlikte Turan - Ergenli – Dereköy’ü de kapayacak şekilde Bayındır’a ulaşan yeni bir hat oluşturuldu. Bir başka yeni hat düzenlemesi ise Çamlıbel ve Söğütören köylerinin Bayındır bağlantısı sağlanacak şekilde gerçekleştirildi.

Ayrıca mevcut 792 Karakuyu– Cumaovası Aktarma Merkezi hattı Çakaltepe ve Gölova orman köylerini, 729 Değirmendere- Cumaovası Aktarma Merkezi hattı ise Çamönü ve Ataköy’ü kapsayacak şekilde uzatıldı.

Menemen ilçesinde ise Çukurköy – Doğa – Yanıkköy köylerini Menemen aktarma merkezine bağlayacak şekilde yeni hat düzenlemesi yapıldı.Ayrıca mevcut 755 Görece- Menemen Aktarma Merkezi hattı İğnedere Köyü’nü kapsayacak şekilde uzatıldı.

Bornova bölgesindeki düzenleme kapsamında, Sarıçalı-Gökçeyurt-Sarılar köylerinin Bağyurdu bağlantısını, Kayadibi - Çamiçi ve Eğridere köylerinin Evka 3 Aktarma Merkezi bağlantısını sağlayacak şekilde yeni hatlar düzenlendi. Ayrıca mevcut 316 Yakaköy-Evka 3 Metro Aktarma Merkezi hattı Özbek Mahallesi’ni de kapsayacak şekilde Beşyol köyüne uzatıldı.

Seferihisar bölgesinde Gödence-Gölcük ve Beyler köylerinin Seferihisar bağlantısını sağlayacak şekilde iki yeni hat düzenlendi, 737 İYTE-Urla hattı ise Barbaros Köyü’ne hizmet verecek şekilde uzatıldı. 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.