ESHOT Genel Müdürlüğünde tüm ekip sahada görev alacak

ESHOT Genel Müdürlüğünde tüm ekip sahada görev alacak

Yaz aylarından itibaren tamamı yenilenmiş filosuyla İzmirlilere daha konforlu bir ulaşım hizmeti vermeye hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, idari personeline alana çıkma emri verdi.

ESHOT Genel Müdürlüğü’ndeki daire başkanı ve müdürler, her gün mesailerinin iki saatini otobüslerle yolculuk yaparak ve duraklarda bekleyerek geçirecek. Uygulamayla hem kurum personeli denetlenecek, hem toplu ulaşımın işleyişini olumsuz yönde etkileyen unsurlar anında tespit edilerek raporlanacak.

Durak işgalleri Emniyet’e bildirilecek

Uygulamanın tek amacı, personelin denetlenmesi değil. Toplu ulaşım işleyişini olumsuz yönde etkileyen, trafik akışını aksatan, şoförleri zor durumda bırakan olayların da aynı zamanda tespit edilmesi hedefleniyor. Uygulama çerçevesinde durakları işgal eden araçlar da fotoğraflanacak, gün ve saat kayıtlarıyla birlikte Emniyet Müdürlüğü’ne bildirilecek. Genel Müdürlük’te çalışan 14 daire başkanı, 43 müdür ve 28 planlama personeli, bundan böyle masa başı görevlerine saat 08.00 yerine 09.00’da başlayacak. Akşamları ise 17.00 yerine 16.00’da makamlarından ayrılacak. Bu süreler içinde her biri değişik bölgelerde otobüslere binecek, duraklarda bekleyecek; araçları, şoförleri ve hareket memurlarını denetleyecek ve her gün Genel Müdürlük makamına yazılı rapor vereceği de alınan bilgiler arasında.

Temmuz ayına kadar yeni otobüslerin tesliminin tamamlanmasıyla filonun tamamının yenilenmiş olacağını dile getiren ESHOT Genel Müdürü Faruk Alçelik, “Artık araç bakımından bir eksiğimiz kalmayacağına göre, personel açısından da en yüksek standartları hedeflemek zorundayız. Denetimler sadece belirlediğimiz saatlerle sınırlı kalmayacak. Üst yöneticiler tarafından yapılacak görevlendirme çerçevesinde tam güne yayılacak uygulamalar da yapacağız” diye konuştu.

Şoför eğitimi 3 aya çıkıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü artık şoför eğitimi konusunda da yeni bir dönem başlattı. Sınavları kazanan şoför adayları artık 3 ay süren bir eğitime tabi tutulacak. İstenen standartlara ulaşamayan sürücüler göreve başlayamayacak. 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.