''Eskimiş lastiklerle yola çıkmayın!''

''Eskimiş lastiklerle yola çıkmayın!''

Ömrünü tamamlamış lastikleri(ÖTL) toplayarak çevreye ve ülke ekonomisine geri kazandıran LASDER bayram tatilinde araçlarıyla yolculuk yapacak sürücüleri eskiyen lastikler konusunda uyardı.

Bayram tatillerinde karayollarındaki araç sayısı haliyle normal günlere göre çok daha fazla. Bu durumda kendi araçlarıyla şehir dışına çıkacak sürücülerin temkinli olmaları gerekir. “Güvenli sürüş için öncelikli olan güvenli bir lastik” diyen Lastik Sanayicileri Derneği (LASDER) Genel Sekreteri Bahadır Ünsal tatile çıkacakları uyararak lastiklerin düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı. Ünsal,“Lastiklerin düzenli kontrolü sizi hayata bağlayan can simidinizdir” dedi. “Diş derinliği 1.6 mm olan lastik ÖTL’dir”
Uykusuz ve yorgun araç kullanmanın tehlikesi ne kadar büyükse, uygun olmayan ve kontrolü yapılmayan lastiğinde yolda yaratacağı tehlike o kadar büyük. Bu tür lastiklerle yola çıkılmasına yasal olarak da izin verilmiyor. “Diş derinliği 1.6 mm’nin altına inen bu lastikler ÖTL’dir, yani Ömrünü Tamamlamış Lastik'tir” diyen Ünsal, “Diş derinliği 1.6 mm’nin altına düşen lastiklerin mutlaka değiştirilmesi gerekir” diyerek yola çıkacak olan sürücüleri bir kez daha ikazda bulundu. Güvenli bir sürüş ve keyifli bir tatil için eski lastiklerin yenileriyle değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Bahadır Ünsal, eskiyen lastiklerin dönüşümü içinde şu açıklamayı yaptı : “Eskiyen lastiğinizin çevrenize ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağını hatırlayın. Eski lastiğinizi yeni lastik satın aldığınız yere bırakırsanız LASDER olarak yürüttüğümüz geri dönüşüm sürecimize siz de katkı da bulunmuş olursunuz. Gelin, geleceğe giden bu yolda daha yeşil ve daha aydınlık bir ülke yaratmamıza destek olun; tatil öncesi lastiğinizi kontrol etmeyi unutmayın.’’ www.tasimacilar.com 17.08.2012 / 15:20