‘Esnafın Eleştiriden Çok Teşekküre İhtiyacı Var’

‘Esnafın Eleştiriden Çok Teşekküre İhtiyacı Var’

Artvin Şoförler Odası Başkanı Ahmet Alpaslan, yolcu taşıma sektöründe iş yapan esnafların eleştirilmesine cevap verdi.

Başkan Alpaslan, 2 yıldır şoför esnafının zam yapmadığına dikkat çekerek; Toplu taşımacılık üzerine yapılan haksız eleştirilere ‘Yeter Artık!’dedi. 2 yıldır taşıma ücretlerine zam yapılmadı. Gerek Seyitler’deki taşımacılık yapan kooperatif, gerekse Artvin içinde çalışan kooperatif işini ciddiye alarak en güzel şekilde yapıyor. İşlerini hiçbir zaman aksatmıyorlar. Devlete ödedikleri vergilerde de aynı şekilde en öndeler. Bir dolmuşun yılda 5-5 bin 500 TL vergisi çıkar ve bunlar ödenir’ diyerek, eleştirilere yanıt verdi.

‘2 yıldır dolmuşçular zam yapmadılar’

Alparslan Kaskoya yüzde 300, normal sigortaya yüzde 500, mazota yüzde 40 zamların yapıldığını hatırlatarak; iki yıldır Seyitler ve çarşı içi dolmuşları zam yapmadılar. Şoför esnafı da yemek yiyecek, ekmek yiyecek, iş yapacak. Onun için siyasiler veya bu konuda konuşanların durumu iyice tahlil edip öyle konuşması gerekiyor’ dedi.

‘Türkiye’nin en disiplinli sektörü’

Taşımacılıkta uğraşan esnafın Türkiye’nin en disiplinli, müşterine kim olursa olsun en saygılı esnaflarının başında geldiğini söyleyerek, kooperatifin bu konuda kurallarını açık olduğunu ve kurallara uymayanları en sert şekilde cezalandırdığını hatırlattı. Esnafın eleştiriden çok teşekküre ihtiyacı olduğunu belirtti.

‘Eleştiriler haklı zeminde yapıcıdır’

Alparslan sözlerini şöyle sürdürdü; Saygıdeğer halkımızdan ricam şudur: Artvin’in coğrafyası belli, şartları belli. Artvin turizm ve eğitim kenti olmak mecburiyetinde olan bir ildir. O halde bir şey yapılacaksa el ele hep birlikte yapılmalıdır. Eleştiriler haklı zeminde olduğunda yapıcıdır. Ama bu şekilde gerçeklerden uzak yapıldığında haliyle üzülüyoruz’ dedi.

'Trafik kurallarına uyalım'

Alparslan konuşmasında başka bir konuya daha dikkat çekerek; ‘araçlarda sürücüler de artık sigara içemeyecek. Buna kamyonlar da dâhildir. Cezası ise 88 TL’dir. Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Unutmayın araçlarınızda stepne, yani yedek lastiğiniz var. Ancak yedek canınız yoktur. Bir canın değerini hiçbir şeyle ölçemezsiniz’ dedi.

Hayati Akbaş/Artvin

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.