Etiler'e otobüs hattı yerine metro geliyor

Etiler'e otobüs hattı yerine metro geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Levent metro hattının Hisarüstü mevkiine dek uzatılacağını açıkladı.

Kazakistan’ın İstanbul Başkonsolosu Askar Shokybayev’in görevinin sona ererek, Dubai’ya atanması dolayısıyla kendisini ziyaret eden Kadir Topbaş bir soru üzerine yaptığı açıklamada Levent metro hattının uzatılacağını ifade etti. “Sahille bütünleşme imkanı olur”
Levent’ten, Boğaziçi Üniversitesi’ne kadar metro hattının uzatılması kararının alınarak, çalışmaların sürdüğünü kaydeden Kadir Topbaş şunları söyledi; “Kısa sürede tamamlanacağını umuyorum. Arzu ettiğimiz, Boğaz’a bir füniküler sistemle yüzeyden inme şeklinde. Bu başarılırsa sahille bütünleşme imkanı olur. Sahil trafiğine büyük destek vermiş oluruz.”
“Aynı tüpten gidiş geliş sağlanacak”
Benzer bir çalışmayı Çekmeköy’e uzanan metro hattını sahile erişebilme imkanı oluşturarak gerçekleştirmek istediklerini kaydeden Topbaş, bunlardan birisinin Küçüksu Deresi civarına inebileceğini, sahilden gelenlerin de füniküler sistemle metro hatlarına ulaşarak, daha hızlı bir trafik akışı oluşmasının sağlanabileceğini ifade etti.
Topbaş, çalışma hakkında ayrıca şu bilgileri verdi; “Tek tüp olarak yapacağız, aynı tüpten gidiş geliş sağlanacak. Etiler’de otobüs hattı yerine metro ile erişim sağlanacak bir sistem devreye girecek.” www.tasimacilar.com 30.01.2012 / 18:03