Euro NCAP Testinden 5 Yıldız Alan İlk Hafif Ticari, Yeni Ford Tourneo Connect Oldu

Euro NCAP Testinden 5 Yıldız Alan İlk Hafif Ticari, Yeni Ford Tourneo Connect Oldu

Tourneo Connect, yüz puan üzerinden yapılan değerlendirmelerde; yetişkin yolcu korumada 94 alırken genel güvenlikte 83 puan aldı.

Tourneo Connect’in aldığı beş yıldız, Tourneo Custom’ın aldığı beş yıldızlı güvenlik derecelendirmesinin ardından ticari araç segmentinde Ford’un elde ettiği ikinci beş yıldız oldu. Tourneo Custom, sınıfında beş yıldıza layık görülen tek araç olma unvanını ise hala koruyor. Ford bu sayede ticari araç segmentinde sınıfında ilk beş yıldızları ikinci defa alarak bir başarıya da imza attı.

Yolcu ve yayalar için yüksek korumaya sahip

Muhtemel kazalarda yolcu ve yayalar için yüksek koruma sağlamak üzere tasarlanan yeni Tourneo Connect; Focus, C-MAX ve yeni Kuga gibi diğer beş yıldızlı araçlarla aynı Ford global araç platformunu paylaşıyor. 100’den fazla tam ölçekli araç çarpışma testine ve 10.000’den fazla bilgisayar simülasyonlu teste tabi tutulan araç, son derece güçlü çelik bir gövdeye sahip.

Tourneo Connect’in yüksek güvenliği NCAP tarafından onaylandı

Tourneo Connect’te önde sürücü, yolcu ve yan hava yastıkları, ön ve arka perde hava yastıkları olmak üzere kapsamlı bir güvenlik sistemi bulunuyor. İkinci sırada dışa bakan iki koltuk üzerindeki ISOFIX bağlantı noktaları, çocuk güvenlik koltuklarının yerleştirilmesinde sağladığı kolaylık nedeniyle Euro NCAP’ten, yüz üzerinden 100 puan alarak, aracın yüksek güvenliğini ortaya koyuyor. Yayaların yaralanma riskini azaltmak için kaporta, ön cam ve gösterge paneline uygulanan yenilikçi tasarımlar da güvenlik özellikleri arasında yer alıyor.

Yolcu güvenliği için Aktif Şehir İçi Güvenlik Sistemi

Tourneo Connect’in yolcu güvenliğini arttırmak için segmentinde ilk kez sunduğu teknolojiler, trafik durduğunda veya yavaş aktığında sürücülerin düşük hızda çarpışmalardan sakınması için tasarlanan Aktif Şehir İçi Güvenlik Sistemi ve Ford’un ses aktivasyonlu araç içi bağlantı sistemi SYNC’i içeriyor. Acil Durum Yardım İletişim sistemiyle donatılan SYNC sayesinde araç içindekiler kaza halinde yardım için arama da yapabiliyor.

Güven, konfor ve ekonomi bir arada

Arka Görüş Kamerası ve statik köşe lambalarına sahip yeni Tourneo Connect, hacimli ve çok yönlü oturma kabini içerisinde kayar arka kapılar, esnek oturma yerleri ve arka koltukların üstünde uçak tipi tepe üstü dolaplar da dahil olmak üzere bir dizi akıllı depolama alanıyla üstün kullanışlılık sunuyor. Ön yolcu koltuğu, uzun eşyaların kolayca taşınmasına olanak sağlayacak şekilde katlanabiliyor. Verimli dizel motor seçenekleriyle sınıfında en iyi yakıt tasarrufu özellikleri sağlamayı hedefleyen Tourneo Connect; Otomatik Start / Stop ve Aktif Ön Izgara sistemi gibi Ford ECOnetic Teknolojisi özelliklerini re taşıyor. Avrupa’daki motor seçenekleri arasında 75, 95 ve 115 PS versiyona sahip 1.6 litrelik Duratorq TDCi dizel motor bulunuyor. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.