Ev Ve Ofis Eşyası Taşımacıları Derneği Genel Kurulu Yapıldı

Ev Ve Ofis Eşyası Taşımacıları Derneği Genel Kurulu Yapıldı

Ev ve ofis taşımacılığı yapan firmaları bir araya getirerek ve Türkiye genelinde birçok ilde toplantılar yaparak, sektör çalışanlarına ulaşmayı başaran Evoder, geçtiğimiz günlerde Genel Kurullarını gerçekleştirdiler.

Man otomotiv sponsorluğunda yapılan Evoder Genel Kurulu’nda sektörün sorunları ve çözüm yolları tartışıldı. Evoder Yönetim Kurulu Başkanı Engin Turhan, derneğin kurulduğu 2011 yılından bu yana çok yol kat ettiğini, Evoder’ in bölgesel değil ulusal bir dernek olduğunu belirtti. Ülkenin birçok ilinden 100 aşkın üyesinin bulunduğunun altını çizdi. Ankara, Adana, Mersin, Gaziantep, İzmir ve Bursa’ da toplantılar düzenlendiğini ortak sorunların başında merdiven altı olarak da adlandırılan, C3 veya K3 yetki belgesine kayıtlı olmayan araçlarla yasalara aykırı olarak taşıma yapan korsan firmalar olduğunu belirtti. Bakanlıktan, denetimin artırılmasının talep edildiğini, dernek olarak kesintisiz olarak bu firmaların tespit edildiğini, Ulaştırma Bakanlığı’ndan yasal işlem yapılmasını talep ettiklerini hatırlattı.

Piyasada 4 bine yakın korsan var

Engin Turhan konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘önümüzdeki günlerde gerek internet üzerinden ve gerekse yazılı ve görsel medya üzerinden geniş kitlelere ulaşarak tüketiciyi de uyaracağız. Ulaştırma Bakanlığı kayıtlarında C3 ve K3 yetki belgesi sahibi 1000 firmanın mevcut ancak piyasada 5 bine yakın ev ve ofis eşyası taşıma yapan firma var. Bunların 4 bine yakını korsan olarak çalışmaktadır, korsan firmaların çoğunun ofisleri bile yok, büyük bir bölümünün internet üzerinden talep topluyor, para tahsil ediyor’ dedi.


‘Tüketiciyi de uyaracağız’

Turhan konuşmasında ayrıca, tüketicinin, yılların emeği ile bir araya getirdiği ev ve ofis eşyalarını korumak için çok titiz davranması gerektiğini, firmanın ofisini görmesini, K3 belgesini ve aracın kartını incelemesini, mutlak surette taşıma sözleşmesi yapmasını, teslim ettiği eşyanın nakliyeci imzasını taşıyan orijinal envanterinin suretini teslim almasını, varış yerine teslimde varsa eksikleri ve hasarları tespit ederek envanter üzerine yazmasını, mutlak surette sigorta poliçesinin bir suretini talep etmesini, ödeme dekontunu saklamasını ve mutlak surette gerçek navlun bedeli üzerinden fatura talep etmesini önerdi.

‘K3 belgeli tüm taşımacılar, Evoder’e üye olun’

Evoder konuşmasının sonunda ‘K3 belgesine sahip ülke çapındaki tüm evden eve taşımacıları derneğe üye olmaya davet ediyorum dedi. Derneğimize üye olmanın avantajlarını görmek için tüm nakliyecileri ve sorunlarına çözüm arayan tüm tüketicilerin derneğimiz web sitesini ziyaret etmelerini öneririm’ dedi.

www.tasimacilar.com


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.