Evyapport Limanında yük hareketleri tek sistemden yürütülecek

Evyapport Limanında yük hareketleri tek sistemden yürütülecek

Türkiye’nin lokomotif limanları arasında bulunan Evyapport’ta tüm işlemlerin sevk ve idaresinin3D gerçekleştirileceği bir sisteme geçişin ilk adımı atıldı.

Evyapport, liman operasyonunu GullsEye yazılımı ile yürütecek. GullsEye Terminal İşletim Sistemi yazılımını geliştiren SoftTech ile Evyapport arasındaki anlaşma, SoftTech Genel Müdürü Levent Berkman ile Evyapport Genel Müdürü Sıtkı Tankurt arasında imzalandı.

Evyapport’un liman otomasyonu GullsEye’a emanet

Evyapport ile SoftTech arasında yapılan anlaşmaya göre, Evyapport limanında yapılacak uyarlama ve test çalışmalarının ardından GullsEye Terminal İşletim Sistemi, 1 yıl içerisinde limana entegre edilecek.

Limanın tüm yük hareketlerinin tek bir noktadan yönetilmesine imkan sağlayan GullsEye Terminal İşletim Sistemi, TÜBİTAK TEYDEB desteği ile bir AR-GE projesi olarak, İTÜ Teknokent’te, SoftTech yazılım ekiplerince geliştirildi. GullsEye’ın Optimizasyon modülü konusunda, İTÜ’lü öğretim üyeleri ile birlikte çalışılarak, akademik bilgi birikiminin limancılık endüstrisine aktarılması sağlandı.

GullsEye modül sistemi hakkında

GullsEye (Martı Gözü), adını 3D modülünden alıyor. GullsEye 3D modülü ile limanlar, online olarak tüm detaylarıyla, dünyanın her yerinden adeta limanın içerisinde gezinir gibi izlenebiliyor. GullsEye’ı rakip ürünlerden farklı kılan bir diğer özellik ise optimizasyon modülüdür. Optimizasyon modülü ile aktarım adetleri minimize edilip; kapı girişten, yükleme ve tahliyeye kadar tüm operasyonlar için son derece gelişmiş algoritmalarla otomatik planlama yapılabilmektedir.

Tamamı gümrüklü 265.000 m2 alan üzerinde, 935 m yanaşma yeri ve 16 m su derinliği ile kaliteli ve güvenilir hizmet sunan Evyapport, Evyap Sabun, Yağ, Gliserin San. A.Ş. bünyesinde sabun üretimi için gerekli olan hammaddenin depolanması ve transferi gibi lojistik sürece destek vermek amacıyla kurulan 2003 yılında İzmit’te kuruldu. Konteyner ve tank terminali alanlarında faaliyet gösteren Evyapport, bölgedeki sanayi kuruluşlarına ve dünyanın birçok ülkesine hizmet verdiği çeşitli konteyner hatları ile bağlantı sağlama imkânına sahip. İzmit Körfezi’nin kapalı yapısı ile doğal korunaklı bir liman olan Evyapport’ta kesintisiz olarak 365 gün gemi yanaşma, kalkma hizmeti veriyor. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.