ExxonMobil’den, yağ formülasyonunda dengeli yaklaşımın faydaları

ExxonMobil’den, yağ formülasyonunda dengeli yaklaşımın faydaları

ExxonMobil Araştırma ve Mühendislik, Endüstriyel Yağlar Teknolojisi programı lideri Angela Galiano-Roth, yaptığı açıklamada, endüstriyel ekipmanlar için en son yağ trendleri hakkında bilgiler verdi.

Galiano-Roth, ekipman tasarımındaki ilerlemelerin, şirketlerin performans artırma konusunda sentetik yağların nasıl daha fazla önem kazanması ile sonuçlandığını paylaşarak, ExxonMobil’in yağ formülünde uyguladığı "dengeli yaklaşımının" faydalarından bahsetti. “Şirketler, bakım güçlükleri ile de başa çıkmak zorunda”
Galiano-Roth, imalat şirketlerinin, günümüzün endüstriyel makinelerinin bakım güçlükleri ile de başa çıkmak zorunda olduğunu hatırlatarak; “Bugünkü başarılı şirketler, önleyici ve kestirimci bakım programlarını ve yüksek performanslı yağlarını, onlara uzun dönemde başarı getirecek yatırımlar olarak görüyorlar. Geleneksel, madeni bazlı ürünlerin kapasitelerinin, özellikle ileri teknoloji sentetiklerle karşılaştırıldığında sınırlı olduğunu biliyorlar. Çoğu, kritik ekipmanlarının performansı ve dayanıklılığını en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olması için Mobil SHC markalı sentetik yağlara başvuruyor” dedi.
“Sürecin en başında ileri teknoloji yağlar seçiliyor”
Sözlerini sürdüren Galiano-Roth, “ExxonMobil'in Dengeli Formül Yaklaşımı, her bir uygulamanın oksidasyon dayanımı, parça aşınmalarını koruması, korozyon kontrolü, filtre edebilirlik, kesme dayanımı ve aşırı sıcaklık performansı gibi bütün kritik alanlarında üstün performans sağlayan yağlar geliştirmemizi sağlıyor. En başından itibaren ileri teknoloji bazyağları seçiliyor ve bu baz sıvıların mükemmel yağlama özelliklerini tamamlayacak katık sistemler özenle tasarlanıyor" dedi
ExxonMobil Araştırma & Mühendislik’te, endüstri standardı olan testlerin tam kapsamlı endüstriyel ekipman testlerle tamamlandığı hatırlatan Galiano-Roth; "Bu patentli ekipman testleri, yağ adayını, zorlu çalışma ortamlarında yaşayacağından daha da çetin koşullar altında zorlamak üzere tasarlanmıştır” diye konuştu.
“Yağlarımız ‘Enerji Verimliliği’ logosunu taşıyacak”
Mobil SHC 600 sentetiğin, saha denemelerinde, geleneksel yağlar ile karşılaştırıldığında yüzde 3,6 oranına kadar enerji tasarrufu sergilediğini vurgulayan Galiano-Roth; “Bu yağlar, “Enerji Verimli” endüstriyel yağları olarak resmen belirlenmiştir. Artık ürün ambalajlarında, ExxonMobil L&S Şirketi’nin patentli “Enerji Verimliliği” logosunu taşıyacaklar. Enerji Verimliliği logosu, ExxonMobil’in enerji tasarrufu potansiyeline sahip endüstriyel yağ teknolojisini satın alıyor ve kullanıyor olduklarından emin olabilecekleri görsel bir ifadedir” dedi.
“Looble ve Signum Yağ Analizi, başarılı bir bakım planı için hayati önemde”
Looble’ın, müşterilerine yardımcı olmak için çıkartılan, gelişmiş online endüstriyel yağ tavsiye rehberi olduğunu hatırlatan Galiano-Roth; “Looble, kullanıcıların özgün endüstrilerine, ekipmanlarına ve uygulama koşullarına göre Mobil markalı yağlar için tavsiyeler veren kullanıcı dostu bir araç. En uygun yağı seçmenin ötesinde kapsamlı bir yağ analizi programı uygulanması, başarılı bir önleyici bakım planının bir başka hayati parçasıdır.
“Signum Yağ Analizi” programının, yağ analizi izlemelerini en verimli ve uygun maliyetli şekilde yapmak isteyen şirketler için yararlı bir çözüm olduğunu belirten Galiano-Roth; "Signum Yağ Analizi programı, yağ analizini bir sonraki seviyeye çıkarmamıza olanak vermekte, bakım profesyonellerinin ekipmanın uzun ömrünü ve üretkenliğini sağlamasını kolaylaştırmaktadır” diyerek sözlerini tamamladı. www.tasimacilar.com 13.02.2012 / 16:54