Eyüp Lojistik filosuna 150 adet Mercedes Benz Axor ekledi

Eyüp Lojistik filosuna 150 adet Mercedes Benz Axor ekledi

Eyüp Lojistik yeni araç alımında Mercedes Benz Türk’ü tercih ederek 150 adet Axor 1840 çekiciyi filosuna ekledi.

Mercedes Benz Türk ile uzun süreli işbirlikleri devam eden Eyüp Lojistik, filosuna 100 adet Mercedes Benz Axor 1840 Euro 5 motor çekici ile güçlendirerek filosundaki Mercedes Benz markalı araç sayısını 380 adede yükseltti. İki parti haline teslim edilen araçların ilk partisi Haziran ayında verilirken son 150 adetlik partisi de Ağustos ayı içinde filosundaki yerini aldı.

150 adet Mercedes Benz Axor’un Eyüp Lojistiğe yapılan teslimat töreni Çırağan Sarayında gerçekleştirildi. Törene, Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Karahan, Mercedes benz Türk A.Ş. Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, Kamyon Filo Satış Müdürü Alper Kurt, Truckstore Kamyon Satış Müdürü Tolga Bilgisu, Gelecek otomotiv Diyarbakır Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Toloğ, Genel Müdür Aziz Batgi, Kamyon Satış Müdürü Uğur Aydın katıldı.


Eyüp Lojistik filosunu yenilerken Mercedes Benz’i tercih etti

Teslimat töreninde konuşan Mercedes Benz Türk A.Ş. Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, Eyüp Lojistiğin Türkiye’nin önde gelen nakliye firmalarından biri olduğunu ve kendileriyle uzun yıllardır işbirliği içinde olduklarını belirterek girişimlerini yıllardan beri takip ettiklerini söyledi ve “Bizde bu gelişime araçlarımızla tedarikçisi ve partneri olarak katkıda bulunmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Eyüp lojistiğin filosunda 300’ü aşkın aracı var bizim gurur duyduğumuz konu ise bu araçların tümünün Mercedes olması” dedi.

Satış sırasında 16 adet çekiciyi ve 129 adet treyleri de takas yoluyla aldıklarını söyleyen Özbayır, “Bizim Eyüp Bey ile başından beri uyguladığımız bir prensibimiz var. Ayrı ayrı araç fiyatı, takas fiyatı, ikinci el fiyatı konuşmayız. Biz tek bir fiyat konuşuruz ona da sabit fiyat diyoruz. Şu kadar eski aracımı veririm, şu kadar yeni aracı alırım. İkisi arasındaki farkı bana cebimden çıkacak fiyatı söyle der. Biz belirlenen tutarda anlaşırsak artık neyi kaça saydığımızın çok da fazla bir önemi yok” diyerek Araçların işletme giderlerini, yakıt ekonomisini, servis yedek parça hizmetini, ikinci elde gidip-gitmediği konularının dahil konuşulmadığını ifade etti.


Eyüp Lojistik ile yapılan paket anlaşma

Araç satışlarında ikinci el araç alım satımı, servis, finansman ve sigorta hizmetleri de sunan Mercedes Benz Türk’ün Eyüp Lojistik ile yaptığı paket anlaşmada TruckStore, servis, finansman ve sigorta hizmetleri dahil edildi. 

Mercedes Benz Türk A.Ş. Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, yapılan Paket anlaşma da Eyüp Lojistiğin araçları kullandığı süre zarfında oluşacak işletme maliyetlerini net bir şekilde hesaplayabileceğini ve tüm bu hizmetleri tek bir çatı altında almanın getirdiği sinerjiden faydalanabileceğini belirtti.

“Hem ülkeye hem de bölge geleceğine yapılan yatırım”

Mercedes-Benz Türk Bayii Gelecek Otomotiv Diyarbakır Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Toloğ ise tören sırasında yaptığı konuşmasında Gaziantep Menşeli Eyüp Lojistiğe yapılan satışın önemine değinerek “Eyüp lojistiğin böylesi karılışlıkların, böylesi belirsizliklerin olduğu bir dönemde yatırım yapmış olması hakikaten çok önemli. Çünkü bölgede lider firmalar vardır. Bölgede kanaat önderleri vardır. Eyüp lojistik de bunlardan bir tanesidir. Yıllardır bölgeye gerçekten hizmetleri olmuş, özellikle sektörde çok ciddi ve istikrarlı bir şekilde devam edip gelen bir firma. Bu yatırım bölgedeki diğer firmaları da haliyle hareketlendirecektir. Eyüp lojistik böylesi bir dönemde bu yatırımı yaptıysa korkulacak bir şey yok demektir. Bu da tabi ki hem ülkemiz hem de bölgemiz için çok önemli” şeklinde açıklama yaptı.


“3-4 ay öncesinden yapılan yatırım”

Eyüp Lojistik olarak sektördeki faaliyetlerini sürdürürken Mercedes-Benz’in yeni çekicileri sayesinde lojistik alanında daha da güçleneceklerine inandığını, hem Mercedes-Benz kamyonlara hem de Mercedes-Benz Türk’e olan güvenlerinin bu satış anlaşmasında etkili olduğunu dile getiren Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, dövizde dalgalanmaların yaşandığı bir dönemde yapılan yatırımla ilgili olarak “Böyle bir dönemde 150’ye yakın bir filo yatırımı yapmak her ne kadar acaba diye bir soru işareti yaratıyor olsa da bu işin temelinde 3-4 ay öncesine giden bir takas projesi var” dedi.

Pazar odaklı çalıştıklarını söyleyen Bartık, büyümeyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “değiştirebiliyoruz. Bir ülkeye bakıyorsunuz o ülkeyle 3 ay iyi çalışıyorsunuz sonraki ay düşüyor. Bir ülke 6 ay çalışıyor düşüyor. Önemli olan bunu iyi analiz edip ihtiyaç duyulduğunda orada olmanız. Belki de bizi asıl büyüten önemli nedenlerden biri de budur. Tabi bununla beraber müşteri odaklı olmanız gerekiyor. Bilemedikleri, düşünemedikleri birçok şeyi biz oların yerine düşünüp akıllarına getiriyoruz. Onlarda böyle bir firma ile çalışma isteklerini ön plana çıkartıyorlar. Yani bizim fiyatlarla ilgili piyasadaki rekabetle ilgili çok fazla şikayetlerimiz duymazsınız. Şoförlerle ilgili şikayetlerimizi duymazsınız biz bunlarla enerji harcamak yerine müşteri problemlerini çözmek için uğraşırız. Tabi bunları yaparken de arkamızdaki sağlam ekibe güveniyoruz. Neredeyse 1 yıldır şirkete uğramıyorum ama bugün 150 araçlık yeni yatırım yapıyorum. Ekibim beni çok iyi anlayıp benim düşündüklerimi geliştirerek devamını getiriyorlar.”


“Biz müşterilerin yükünü çekiyoruz, Mercedes bizim yükümüz çekiyor”

Mercedes markasına olan güvenlerinin son derece sağlam olduğunu vurgulayan Bartık, “Biz aldığımız araçlardan memnunuz. Sağlam bir iş yapmaya sağlam bir araç lazım. Bunun içinde Mercedes’e sonsuz güveniyorum. Dünyanın birçok bölgesini geziyorum. Araçlarla ilgili yapacağız yatırımlarda oralara da bakıyorum. Araştırmalarımızı yapıyoruz. Türkiye’de Mercedes’e şapka çıkartıyorum. Dünyanın hiçbir yerinde rakipleriyle emsal çok az aşağı veya yukarı aldığımız bir araç, işletme maliyetleri diğerlerine göre daha düşük bir araç, satıyorum dediğinizde kapınızı zorlayan bir sürü alıcı… Bu araçları alıyor olmamın nedeni de budur. Biz diyoruz ki aracınızı biliyoruz ve aracınıza talibiz. Bu detayları aşalım ve biz işimiz konuşalım. Zaten biz sizinle oturuyorsak araç kaç yakar, lastiği nedir, motoru nedir bunlarla ilgilenmiyoruz” dedi ve müşterilerinin yükünü çeken bir firma olarak da kendi yüklerini Mercedes’in çektiğini söyledi.

Oya KAYA 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.