FedEx Trade Networks, Türkiye’deki 1 yılını doldurdu

FedEx Trade Networks, Türkiye’deki 1 yılını doldurdu

FedEx Corp. iştiraki ve dünyanın büyüyen uluslararası deniz, hava ve kara taşıma organizatörü (forwarder) FedEx Trade Networks, Türkiye’deki faaliyetlerinin ilk yılını tamamladığını duyurdu.

Mayıs 2011’de İstanbul’da ilk ofisini açtığından bu yana, Ankara ve İzmir’deki ofislerini de faaliyete geçiren şirket, hali hazırda Türkiye çapında 300’ün üzerinde müşteriye hizmet veriyor. FedEx Trade Networks, önümüzdeki üç yıl içinde öncelikle tekstil, otomotiv, teknoloji, inşaat ve savunma gibi sektörlerde faaliyet gösteren firmaları hedefleyerek Türkiye’deki iş hacmini artırmayı planlıyor. Dünya çapında 120’den fazla ofisi ve 4 bin çalışanı bulunan FedEx Trade Networks’ün Türkiye’de başlayan faaliyetleri, şirketin hızla büyüyen küresel operasyonunun bir parçası. FedEx Trade Networks, son dört yıl içinde dünyanın büyüyen pazarlarında açtığı 47 yeni ofisle varlığını güçlendirdi. Türkiye, gelişmekte olan bir ekonomi ve bu nedenle de FedEx Trade Networks için öncelikli bir konumu var. Geçtiğimiz yıl yüzde 8,5 oranında büyüyen Türkiye, Avrupa genelinde en hızlı büyüyen ekonomi olmakla kalmayıp, aynı zamanda 375 milyar dolarlık dış ticaret hacmine ulaştı; bunun yüzde 55’i deniz, yüzde 25’i kara ve yüzde 8’i de hava taşımacılığı ile gerçekleştirildi. Bununla birlikte Türkiye’nin Avrupa, Asya ve Orta Doğu’nun kesiştiği noktada yer alan stratejik konumu, bütün bu bölgelerde 1,5 milyar müşteriye kolayca erişim imkanı sunuyor. Ayrıca 74 milyonluk çoğunluğu genç nüfusu da Türkiye’yi şirketin faaliyetlerini genişletebileceği ideal bir pazar haline getiriyor. FedEx Trade Networks Başkanı ve CEO’su Fred Schardt, “Altışar ay arayla İstanbul, Ankara ve İzmir ofislerimizi açmış olmamız, bizim için önemli bir adım. Bu, Türkiye’deki faaliyetlerimiz konusundaki kararlılığımızı gösteriyor” şeklinde konuştu.
FedEx Trade Networks Türkiye Ülke Müdürü Kerim Bilgiç ise, “Türkiye’deki müşterilerimize uzun yıllara dayanan deneyimimiz ve ileri teknoloji altyapımızla hizmet veriyoruz. FedEx ailesinin bir parçası olarak, müşterilerimizin her tür nakliye gereksinimlerini kaliteli, hızlı ve uygun maliyetli tedarik zinciri çözümlerimizle karşılıyoruz. Yeni ofislerimiz aracılığıyla Türkiye’deki müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ederken dünyanın çeşitli yerlerinden Türkiye’deki firmalarla çalışan müşterilerimize de hizmet veriyoruz” dedi. FedEx Trade Networks müşterileri, başlıca küresel pazarlara daha fazla erişim sağlamanın yanı sıra, çıkış noktasından varış noktasına kadar nakliye sürecini kontrol ve idare etme olanağı gibi çeşitli katma değerli servisleri de içeren deniz, hava ve kara taşımacılığı çözümlerinden faydalanıyor. FedEx Trade Networks’ün sunduğu diğer multimodal çözümler arasında gümrük komisyonculuğu, sipariş yönetimi, depolama ve dağıtım gibi hizmetler yer alıyor. www.tasimacilar.com 27.04.2012 / 11:50