Fiat Fiorino "Yılın En Hafif Ticari Aracı" ödülünü aldı

Fiat Fiorino "Yılın En Hafif Ticari Aracı" ödülünü aldı

Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında geliştirilerek üretilen ve 70’den fazla ülkeye ihraç edilen Fiat Fiorino, İngiltere’de Van Fleet World ödülleri jürisi tarafından “ Yılın En İyi Hafif Ticari Aracı” seçildi.

“2009 Yılın Ticari Aracı” seçilen Fiat Fiorino’nun yenilikçi ve cazip özelliklerini bir kez daha kanıtlayan bu ödül ile ilgili Van Fleet World Editörü John Kendall, “Fiat, Türk yapımı Fiat Fiorino’nun lansmanını yaparak yepyeni bir pazarın önünü açtı. Ekonominin eriyip gittiği bir dönemde Fiat Fiorino gibi bir yeni modelin lansmanının yapılması, filoların resesyon küçülmesi ruhuna sahip olan modellere yönlenmesini sağladı” derken, araçla ilgili olarak da “Fiat Fiorino, 2500 litrelik yükleme hacmine sahip gövdesi, 620 kg’lik ağırlık taşıma kapasitesi ve 1.3 litrelik tutumlu dizel motoruyla bir çok cebe ve amaca uygun olduğunu kanıtlamıştır” dedi.


Fikri mülkiyet haklarının tamamı Tofaş’a ait olan ve 390 milyon Euro’luk yatırımla Türk mühendis ve işçilerinin imzasıyla hayata geçirilen Minicargo projesinin Fiat markalı yüzünü temsil eden Fiorino’ya İngiltere’den yeni bir ödül geldi. Fleet Van World isimli İngiltere’nin önde gelen ticari araç odaklı derginin uzman editörleriyle filo kiralama firmalarının ve müşterilerinin yaptığı ortak değerlendirmeler sonucunda Fiat Fiorino, “Van Fleet World Ödülleri 2012” kapsamında “Yılın En İyi Hafif Ticari Aracı” seçildi. Londra’da Kraliyet Otomobil Kulübü’nde düzenlenen ödül töreninde Türkiye’de Tofaş tarafından üretilen Fiat Fiorino’nun kompakt boyutlarına karşın sunduğu geniş iç hacim ve şehir hayatına uyum sağlayan yetenekleri sayesinde özellikle küçük işletme sahiplerine büyük fayda sağladığı vurgulandı. Van Fleet World Editörü John Kendall yaptığı açıklamada, “Fiat, Türk yapımı Fiat Fiorino’nun lansmanını yaparak yepyeni bir pazarın önünü açtı. Ekonominin eriyip gittiği bir dönemde Fiat Fiorino gibi bir yeni modelin lansmanının yapılması, filoları resesyon küçülmesi ruhuna sahip olan modellere yönlenmesini sağladı. Fiat Fiorino, 2500 litrelik yükleme hacmine sahip gövdesi, 620 kg’lik ağırlık taşıma kapasitesi ve 1.3 litrelik tutumlu dizel motoruyla bir çok cebe ve amaca uygun olduğunu kanıtlamıştır” dedi. www.tasimacilar.com 18.05.2012 / 15:20