Filolar, Renault Trucks T460 Çekiciler İle Genişliyor

Filolar, Renault Trucks T460 Çekiciler İle Genişliyor

Güney Avrupa hattında uzmanlığı ve disiplinli çalışması ile tanınan VIP Uluslararası Taşımacılık Ltd. Şti. filosunu, Renault Trucks T460 çekicilerle genişletti.

20 adet Euro 5 normunda Renault TrucksT460 çekici, VIP’in Hadımköy tesislerinde Renault Trucks yöneticilerinden Fatih Erdem tarafından VIP İşletme Müdürü Vedat Tutu’ya teslim edildi. Bu satış, Renault Trucks’ın son aylarda gerçekleştirdiği en yüksek adetli T gamı satışlarından biri oldu.

Renault Trucks’ın yeni çekicileri T 460’ların VIP filosuna katılmasıyla, filonun yaş ortalaması gençleşti ve 2’nin altına çekildi. Filonun 85 olan çekicisi sayısı ise değişmedi. VIP, genç araç ve genç filo kullanma prensibini korurken, 20 araç filonun dışına çıkarıldı. Bu araçların kiralık olanları sahiplerine iade edilirken, kalan bölüm ikinci el piyasasında değerlendirildi.

 

VIP Prensipleri

Teslimat sırasında çalışma prensiplerini ve VIP’in faaliyetlerini anlatan Vedat Tutu şunları söyledi:

“Biz yapabileceklerini taahhüt eden ve söylediklerini mutlaka yapan bir firmayız.  Bu, kurucumuz Ali Sait Ünlü’nün temel prensibidir ve tüm VIP personeli tarafından kabul görüp uygulanmaktadır.

Filomuzda toplam 85 çekici ve 115 yarı römork ile hizmet vermekteyiz. Özellikle Fransa, Belçika Hattı olmak üzere Avrupa taşımalarında uzmanlaştık. İhracat yüklerimiz arasında başta tekstil olmak üzere Türkiye’nin tüm ihraç ürünleri bulunuyor. İthal yüklerde, endüstriyel ürünler ağırlıkta.

Benim uzmanlık alanım taşıma maliyetlerinin analizi ve işletme verimliliği. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına anında cevap vermek ve optimum taşıma maliyetleri sağlamak amacıyla parsiyel taşımalar yapmaktayız. Parsiyel taşımalar sırasında yükün değil, yükün ambalajının bile olumsuz etkilenmemesi gerekiyor. Biz de emniyetli yükleme kurallarına uymak, araç hacmini tam değerlendirmek için çift katlı, 3 metre iç yükseklikte olan, 99 metreküp hacme sahip Tırsan yarı römorkları tercih ediyoruz. Yeni Renault çekicilerimizi de bu yarı römorklarla eşleştireceğiz.”

 

Neden Renault Trucks ?

Tutu, Renault Trucks’ı tercih etmelerinin nedenlerini de açıkladı:

“Renault ile işe başladık, Renault ile devam ediyoruz. Dönem dönem filoya başka markalar katılsa da Renault’u tercih etmemizin sağladığı maliyet avantajlarını, güvenlik ve şoför konforu açısından faydaları görüyoruz. Yakıt tüketimi konusunda da Renaultların performansından memnun olduğumuzu söylemek isterim. Ayrıca servis hızı ve kalitesi konusunda gerek Türkiye’de gerek çalıştığımız güzergâhta kurulduğumuz 1998 yılından beri bir sorun yaşamadık. Yeni T gamı çekicilerle de kalitenin arttığını görüyoruz.”

vedat-tutu.jpg

 

Avrupa Standartlarında İşletmecilik

“VIP Uluslararası Taşımacılık’ın yanı sıra gümrük ve depolama hizmetlerinde Lotus ve BRF Uluslararası Taşımacılık markaları da bizim bünyemizde yer alıyor.” diyen Vedat Tutu; teslimat sonrasında konuklarına Hadımköy tesislerini gezdirdi. İhracat, ithalat ve ADR’li depolama sahası bulunan Hadımköy’deki VIP yük toplama ve depolama merkezi temiz, düzenli, tüm alan ve hacimlerin optimal kullanıldığı Avrupa standartlarında örnek bir tesis. Bunun sağlanmasında VIP’in uzman ve profesyonel bir yaklaşımla faaliyetlerini sürdürmesinin büyük payı var. Uzun bir süre üst düzey yönetici eğitmeni olarak görev yapan Vedat Tutu; mesleki yetkinliğin sektörde standartları yükselten önemli bir unsur olduğu vurguluyor.  Bu arada VIP, bir uluslararası taşımacı olarak sosyal sorumluluk projleri içinde de yer alıyor. 

 

Maliyet Kontrolü Önemli

Vedat Tutu, nakliyenin içinde bulunduğu durumu değerlendirirken de en önemli konunun maliyet kontrolü olduğuna dikkat çekti. Nakliye müşterilerinin de taşıma hizmetinin kalite, zaman, hasarsızlık, güvenilirlik, dağıtım ve teslimat gibi konulara hassasiyetle yaklaşmaları gerektiğini hatırlattı.

vip.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.