FiloTürk’ten Ford Cargo’ya özel FiloBil

FiloTürk’ten Ford Cargo’ya özel FiloBil

Ford Otosan – FiloTürk işbirliği ile geliştirilen FiloBil/ Filo Yönetim Sistemi artık Ford Cargo 1846T’lerde.

Sektör ihtiyaçlarına cevap veren entegre sistemler ve çözümler sunan FiloBil, Ford Cargo 1846T modelinde kullanılmaya başlandı. Opsiyonel olarak sunulan Filobil ile sürücü ve araca yönelik 25 farklı raporlama ile yakıt tüketiminden tasarruf elde edilirken sürücüye yönelik raporlamalar sayesinde de can güvenliği artırılmış oluyor.

FiloTürk Genel Müdürü Adil Masaracıoğlu, Ford Cargo 1846T’ye özel geliştirilen FiloBil sistemi hakkında; ‘Lojistik ve ulaştırma maliyetlerini azaltmak ve aynı zamanda çevreci bir anlayışla üretim süreçlerini yönetmek otomotiv üreticilerinin de öncelikli hedefleri arasında yer almaya başladı. Ford Cargo marka araçlar için geliştirdiğimiz FiloBil bu politikanın en güzel örneklerinden biri oldu’ şeklinde konuştu.


Ford Cargo ile yapılan işbirliğinin sektör için önemli bir adım olduğuna dikkat çeken Masaracıoğlu; ‘Geliştirdiğimiz Filobil sistemi ile yol bilgisayarı üzerinden aldığımız verilerle 25’den fazla raporlama yapıyoruz. Araç ve sürücü için farklı hazırladığımız bu raporlamalar sayesinde filoların yakıt tüketimini ve işletme maliyetlerini düzenli olarak takip etmek ve bu maliyetleri yüzde 15 oranında azaltmak mümkün. Bu bilgilere aracınız nerede olursa olsun yanına bile gitmeden ulaşmak için yapmanız gereken tek şey internet üzerinden sisteme girmek’ dedi.

Aracın coğrafi konumu sayesinde filo yönetimi

FiloTürk tarafından geliştirilen FiloBil sayesinde aracınızın lokasyonunu bilerek operasyona en yakındaki aracınızı yönlendirerek hem zamandan hem de yakıttan tasarruf elde etmeniz mümkün. Filobil ile çizilen rota optimizasyonu sayesinde değerli madde taşınan malların güvenliği de sağlanabiliyor.


Can güvenliği için 10 farklı ihlal durumu verisi

Yakıt tüketiminin yanı sıra filoların kontrol altına alması gereken bakım ve onarım maliyetleri ve trafik kazaları da bu sistem sayesinde kontrol altına alınabiliyor. Aracın aşırı hız, agresif kullanım ve ani şerit değiştirme gibi tehlikeli kullanım profili oluşturan durumlar raporlanarak güvenlik açısından da etkili bir sistem oluşturuluyor.

Bunun yanı sıra yakıt depo seviyesindeki ani düşüş, ekonomik devir aralığı dışında kullanım, uzun rölanti süresi, hız aşımı, 4,5 saat üzerinde araç kullanım bilgisi, bakım aralığı, depo seviyesi ve AdBlue seviyesinin azalması, motor suyu sıcaklığı seviyesinde yükselme gibi raporlamalar sayesinde bakım maliyetlerinde azalma sağlanırken araç arızalarından dolayı iş gecikmelerinin de önüne geçiliyor. Arıza durumlarında ise lokasyonu tespit edebilme özelliği sayesinde onarım süresini azaltılarak iş kayıplarının önüne geçilmesi sağlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.