Ford, 100 yıllık başarı hikayesini kutluyor!

Ford, 100 yıllık başarı hikayesini kutluyor!

Ford’un ürettiği ilk ticari araç modeli olan ve dünyanın en çok satan araçları arasında yer alan, günümüz ticari araçlarının öncüsü konumundaki Ford Model TT, 100. yaşını kutluyor

Ford’un otomotiv sektörü için global bir başarı hikayesi olarak gösterilen ve bugünkü ticari araç modellerinin öncüsü olan ilk ticari aracı Ford “Model TT”, 100. yaşını kutluyor. Ford Motor Company tarafından üretilen ve dünyanın en çok satana araçları arasına giren Model TT, temellerini Ford Model T’den alarak günümüzün Transit'i de dahil olmak üzere birçok ticari aracın ve yük taşıma amaçlı kullanılan pick-up’ların öncüsü olma başarısını gösterdi.

İlk kez 100 yıl önce lansmanı gerçekleştirilen Model TT, Ford'un yük taşımak üzere tasarladığı araç olarak, otomotiv sektörü için bir başarı hikayesini temsil ediyor. Bugün, Ford’un en çok kullanılan ticari araç modellerine öncülük eden 1-tonluk Model TT, yük taşımak için tasarlanan daha kuvvetli şasi ve gövdesi ile ilk kez ABD’de pazara sunulmuştu. Model T’den daha uzun olacak şekilde, ayrıca sürücü ve yolcu için tasarlanmış kabini ile Model TT, henüz marş motorunun icat edilmediği dönemlerde krank miline hareket vermek için kullanılan krank kolu ile çalıştırılıyordu. Gelişen teknolojilerle birlikte Model TT, Ford’un tüm Transit, Transit Custom, Transit Connect, Transit Courier ve Ranger modellerine öncülük etti. Model TT’deki tecrübe ve uzmanlığını tutkuyla geliştirmeye devam eden Ford ise bugün Avrupa’da ticari araç pazarındaki liderliğini %13,4 pazar payı ile devam ettiriyor.

Ford’un ticari araçlardaki başarı hikayesinde en önemli oyuncu Ford Otosan

Ford’u Avrupa’da ticari araç liderliğine taşıyan Ford Otosan’ın ürettiği Transit modeller bu başarının temel taşları olurken, Ford Otosan; Gölcük ve Yeniköy Fabrikalarında ürettiği araçlar ile bu başarı hikayesinde büyük pay sahibi oldu. Avrupa ticari araç pazarında 2012 yılında 7. sırada olan Ford’un 2015 yılı itibariyle 1. sıraya yükselerek, Avrupa ticari araç pazar lideri unvanı kazanmasında ve bunu devam ettirmesinde üstün kaliteli ve müşteri ihtiyaçlarını tam olarak karşılayan Transit modelleri hala en önemli payı alıyor.

Avrupa’da satılan Transit modellerinin yüzde 82’si Türkiye’de üretiliyor

Ford’un Avrupa’da sattığı tüm ticari araçların yüzde 71'ini ve Transit modellerinin yüzde 82’sini Türkiye’de üreten Ford Otosan, geçtiğimiz yıl 3,8 milyar Dolar ihracat gerçekleştirerek ‘Türkiye ihracat şampiyonu’ unvanını 2016’da elinden bırakmadı. Ford Otosan sadece Türkiye’ye değil, Avrupa ve Kuzey Amerika dahil potansiyel ihracat pazarlarının tamamına rekabetçi ürünler sunabilmek için tüm mühendislik gücüyle, ileri ve yeni teknolojiler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’deki ticari araç ihracatının %65’ini tek başına gerçekleştiren şirket, 2016 yılında Türkiye’deki toplam ticari araçların ise %62'sini üreterek, Ford’un ticari araç pazarındaki en önemli üretim merkezi olmayı sürdürdü. Ford Otosan, bugün Türk mühendislerinin emeği ile ürettiği araç ve parçaları tam 83 ülkeye ihraç etmeye devam ediyor.

Ford Motor Company ve Koç Holding’in eşit oranda hisse sahibi oldukları Ford Otosan, dünya otomotiv tarihindeki en uzun süreli ve başarılı iş ortaklıklarından biri konumunda bulunuyor.

1501147260_ford_tt_truck.jpg

1501147258_1924_ford_model_tt-001.jpg

1501147259_ford_ranger_wildtrak__2_.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.