Ford Cargo Sanat Atölyesi fotoğraf yarışmalarıyla kamyoncuların dünyasına iniyor

Ford Cargo Sanat Atölyesi fotoğraf yarışmalarıyla kamyoncuların dünyasına iniyor

Ford Cargo Sanat Atölyesi “Kamyoncunun Hayatı/Yollar Sizin Gözünüzle Daha Çekilir Olsun” ve “En Yakışıklı Ford Cargo” konulu iki fotoğraf yarışması düzenliyor.

Ford Cargo çatısı altında bir sanat atölyesi oluşturan Ford Otosan, foto muhabiri-belgesel yapımcısı Coşkun Aral danışmanlığında “Kamyoncunun Hayatı/Yollar Sizin Gözünüzle Daha Çekilir Olsun” ve “En Yakışıklı Ford Cargo” konulu iki fotoğraf yarışması düzenliyor.


Ford Otosan’ın, Ford Cargo markası altında kurduğu Ford Cargo Sanat Atölyesi, çalışmalarına iki ayrı fotoğraf yarışmasıyla başlıyor. Hem endüstride hem de sanat çalışmalarında kullanılan ortak kavram “Atölye” fikrinden yola çıkılarak oluşturulan “Ford Cargo Sanat Atölyesi”, bundan sonraki süreçte Ford Cargo tarafından yapılacak tüm sanatsal faaliyetlerin çatısı olacak. “Bu yarışmalar ile harika bir yol ve Ford Cargo arşivi oluşacak”
Projenin tanıtım toplantısına ev sahipliği yapan Ford Otosan Kamyon Birimi Pazarlama Müdür Yardımcısı Tufan Altuğ, bu proje ile sanata ve sanatçıya destek vermekten mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu yarışmalarımız sonunda, birbirinden farklı gözlerden çıkan fotoğraflarla harika bir yol ve Ford Cargo arşivi oluşturmuş olacağız” dedi.


Ford Cargo Ulusal fotoğraf yarışmasının ana temasının “Kamyoncunun Hayatı/Yollar Sizin Gözünüzle Daha Çekilir Olsun” diyerek söze başlayan Ford Otosan Kamyon Birimi Pazarlama Müdür Yardımcısı Tufan Altuğ, yarışmanın 1 Temmuz’da başlayıp 1 Kasım’da sona ereceğini ve değerlendirmenin 3 Kasım tarihinde yapılacağını ifade etti. Altuğ sözlerini şöyle sürdürdü: “Yarışma sonunda ödül almaya hak kazanan yarışmacılar Vehbi Koç Vakfı Gölcük Tesisleri’nde düzenlenecek bir tören ile ödüllendirilecekler. Diğer projemiz olan “En Yakışıklı Ford Cargo” yarışması Facebook üzerinden online gerçekleştirilecek ve direk Ford Cargo müşterileri katılabilecekler. Dağda, deniz kenarında, şantiyede Ford Cargo’sunun fotoğrafını çekecek ve Facebook sayfasına yükleyecek. Bu yarışmanın değerlendirmesi birinci olan 12 eserin sahibinin İlköğretim seviyesindeki çocukları ve yakınlarının çocukları “Çocuklarımızın Gözü İle İstanbul Eğitim ve Gezi Programı”na katılmaya hak kazanacaklar. Ayrıca aylık olarak yapılacak değerlendirmede de birinci olan eser sahibine iPhone marka cep telefonu ile ödüllendirilecekler”


Yarışmada çocuklar da unutulmadı
Kurumsal sosyal sorumluluk projeleri kapsamında sanata, çevreye ve eğitime Ford Otosan olarak sürekli destek verdiklerini belirten Ford Otosan Kurumsal İletişim Müdürü Değer Yaycıoğlu Öztürk, bu konuda sektöre öncülük etmekten dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Öztürk, “Bu projede de yaptığımız çalışma ile 12 tane ilköğretim çağındaki çocuğumuzu bu projeden faydalanmasını amaçladık. Bu 12 çocuğumuz için düzenlenecek 4 günlük bir İstanbul gezisinde Coşkun Bey ile bir fotoğraf eğitimi alacaklar. İnanıyoruz ki bu çocukların hayatları boyunca unutamayacakları tecrübelerle dolu bir gezi olacak” dedi.


“Ford Cargo Sanat Atölyesi” diğer sanat dallarıyla da projeler gerçekleştirecek”
“Ford Cargo Sanat Atölyesi” proje ile sanata katkı yapmak ve sanatı geniş kitlelere yayabilmek amacıyla bu yarışmayı düzenlediklerini belirten Ford Otosan Kamyon Operasyonları Müdürü Emrah Duman, “Kamyoncunun Hayatı/Yollar Sizin Gözünüzle Daha Çekilir Olsun” projesi tüm fotoğraf severlere açık bir proje. Bu projede amacımız kamyoncunun hayatıyla ilgili kareleri yakalamak ve kamuoyu ile paylaşmak. Diğer projemiz olan “En Yakışıklı Ford Cargo” fotoğraf yarışmasında ise direkt Ford Cargo müşterilerine ve ailelerine yönelik olacak ve Ford Cargo’nun Facebook sayfası üzerinden yürütülecek bir proje. Kamyoncuların araçlarıyla kurdukları ilişkiyi kalıcı kılmak istedik bu ikinci projemizde. Fotoğraf sanatıyla başlayan “Ford Cargo Sanat Atölyesi” önümüzdeki süreçte diğer sanat dallarıyla birlikte projeler gerçekleştirme amacındayız.


“Bu fikir yıllardır kafamda vardı”
Kamyoncunun dünyasına inme fikrinin yıllar önce kafasında olduğunu ve bir türlü gerçekleştiremediğini belirten Foto Muhabiri ve Belgesel Yapımcısı Coşkun Aral, Ford Otosan ile kamyoncuların dünyasını topluma aktaracak olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Aral, “Tufan Bey tarafından bu fikir ilk bana geldiğinde üstüne atladım diyebilirim. Topluma kendimi kabul ettirememiş kamyoncu kardeşlerimizi fotoğraf sanatı ile topluma anlatmış olacağız” dedi. Seçici Kurul Danışmanı
Coşkun Aral / Foto Muhabiri, Belgesel Yapımcısı Seçici Kurul
Prof. Özer Kanburoğlu / (AFIAP) Kocaeli Üniv. Fotoğraf Bölüm Başkanı Nevzat Çakır / Fotoğraf Sanatçısı Vahit Mahmatlı / Taşıyanlar Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Murat Gür / PhotoWorld Yayın Yönetmeni – Fotoğraf Sanatçısı Tufan Altuğ / FORD OTOSAN Ford Cargo Pazarlama Müdür Yardımcısı Murat Dirlik / Ford Cargo Sanat Atölyesi Koordinatörü Görgün Özdemir / OTOKOÇ Otomotiv Ticaret ve Sanayi A.Ş Genel Müdürü Kullanım Amaçlı Telif Kurulu
Levent Köprülü / Milliyet Gazetesi Otomotiv Editörü Nihat Sırdar / Alem FM Program Yapımcısı Ahmet Oğuz / Devir Saati Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Değer Öztürk / Ford Otosan Kurumsal İletişim Müdürü Emrah Duman / Ford Otosan Kamyon İş Birimi Müdürü Murat Dirlik / Ford Cargo Sanat Atölyesi Koordinatörü Ford Cargo Ulusal Fotoğraf Yarışması: Kamyoncunun Hayatı /Yollar Sizin Gözünüzle Daha Çekilir Olsun”
Açılışını fotoğraf yarışmalarıyla yapan Ford Cargo Sanat Atölyesi’nin ilk yarışması “Kamyoncunun Hayatı/ Yollar Sizin Gözünüzle Daha Çekilir Olsun” başlığı altında düzenleniyor. Kamyon şoförlerinin hayatını; onlarla yaşayarak, onlarla görerek, onları göstererek anlatacak ve tüm fotoğraf severlere gösterecek, profesyonel ve amatör tüm fotoğraf sanatçılarına açık olan yarışma, foto muhabiri-belgesel yapımcısı Coşkun Aral danışmanlığında düzenleniyor. Seçimleri, profesyonel fotoğrafçı ve akademisyenlerden oluşan jürinin yapacağı yarışmada birinci seçilen yarışmacı 10.000 TL ile ödüllendirilecek. İkinci 5.000 TL, üçüncü ise 2.000 TL ödül kazanacak. Mansiyon, Jüri Özel Ödülü ve Ford Cargo Özel Ödülü’ne layık bulunanlar ise 1000’er TL ile ödüllendirilecek. Yarışmaya başvurular, 31 Ekim 2012 tarihine kadar fordcargosanatatolyesi.com web sitesi üzerinden, katılım formunun doldurulması ve fotoğrafların yüklenmesi ile yapılacak. En Yakışıklı Ford Cargo
Ford Cargo kardeşliğini pekiştirecek olan ve interaktif ve online düzenlenen “En Yakışıklı Ford Cargo” fotoğraf yarışmasına ise Ford Cargo sürücüleri ve ailelerine katılabilecek. Yarışmacılar; yolda, şantiyede, deniz kıyısında, dağ başında, tünelde, tarlada; akla gelebilecek her mekanda “En Yakışıklı Ford Cargo”yu çekmeye çalışacak. Fotoğraf makinesi ya da cep telefonuyla çekilen fotoğraflar, Ford Cargo Facebook sayfasına yüklenecek. Foto muhabiri-belgesel yapımcısı Coşkun Aral danışmanlığında toplanan seçici kurul, her ayın birincisini belirleyecek ve kazanan kişi iPhone akıllı telefon ile ödüllendirecek. Yarışma Temmuz–Ekim 2012 tarihleri arasında düzenlenecek. Ayrıca, sosyal sorumluluk projesi kapsamında yarışmaya katılan tüm fotoğrafların arasından seçilen 12 eser sahibinin, ilköğretim çağındaki çocukları ya da diledikleri bir çocuk yakınları, “Çocuklarımızın gözü ile İstanbul eğitim-gezi programı” ile ödüllendirilecek. Üç günlük program sırasında, Ford Cargo Sanat Atölyesi PhotoWorld Fotoğraf Merkezi’nde fotoğraf eğitimi alacak olan talihliler, İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezme ve fotoğraflama şansına da sahip olacak. Bu sayede çocuklar Ford Cargo aracılığı ile İstanbul’u tanıyacak, farklı bir coğrafyada hem eğitim hem de gezi deneyimi kazanacak, iyi vakit geçirerek belki de hayatlarının en güzel tatilini yaşayacak. www.tasimacilar.com 28.06.2012/15:26