Ford Cargo’nun 1. Ulusal Fotoğraf yarışması Ödül Töreni gerçekleşti

Ford Cargo’nun 1. Ulusal Fotoğraf yarışması Ödül Töreni gerçekleşti

Ford Cargo sanat atölyesi tarafından düzenlenen Ford Cargo 1’inci Ulusal fotoğraf yarışması ödül töreni Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Gölcük Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi’nde düzenlendi.

Kamyoncunun hayatının sergilendiği ve Ford Cargo Sanat Atölyesi’nin düzenlediği Kamyoncunun Hayatı ve Yollar Sizin Gözünüzle Daha Çekilir Olsun fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserler, VKV Ford Otosan Gölcük Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi’nde sergilendi.


“Her resimde farklı bir hikâye”
Ödül töreninden önce konuşan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, 1959 yılında kurulan fabrikanın ilk ürettiği aracın Cargo olduğunu ifade etti. “Biz kendimizi kamyoncu hissediyoruz” diyen Yenigün Türkiye’de müşterinin isteğine göre en iyi hizmeti vermek amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini de sözlerine ekledi. Sadece bir mühendislik şirketi olmadıklarını söyleyen Yenigün, “Bir üretici şirketin sadece bir satış organizasyonundan oluşmadığını veyahut bir mühendistik şirketi olmadığını aynı zamanda bulunduğu yer ile organik bağlantıyı kurmayı isteyen, arzulayan ve bu konuda da gerçekten emek sarf eden bir şirket olduğumuzun göstergesidir” diyerek Sergilenen her resmin farklı bir hikâyeyi anlattığını da vurguladı.


“Bardağın şeffaflığını dahi gösteren çalışmalar vardı”
Yenigün’ün ardından söz alan foto muhabiri, belgesel yapımcısı ve aynı zamanda yarışmada seçici kurul danışmanı olan Coşkun Aral’da Jüri olarak fotoğrafları seçerken çok zorlandıklarını söyledi. Aral sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Şartnamedeki kurallara uymayanı aramayı bırakın, onun fazlasını verenleri gördük. İnanılmaz bir çaba. Kamyoncunun beş çayını içtiği yerde bardağının şeffaflığını bile gösteren çalışmalar vardı. Bir anda 4 mevsimin yaşandığı zor koşullarda bile insanı bir mekandan bir mekana ihtiyacı ile beraber taşıyan Ford Cargo’nun kendi özgün kamyonunu yansıtan o dünyayı iyi aktarmaları bizim için kuraldı. Bu fotoğraf sergisinde gördüğümüz fotoğraflar onların dünyasındaki kesitleri yansıtmaya çalışan amatör ve profesyonel arkadaşlarımızın hepsini kutluyorum.”


5 eser ödül almaya hak kazandı
Aynı zamanda Ford Otosan içinde bir arşiv niteliği taşıyacak olan fotoğraf sergisinde; foto muhabiri ve belgesel yapımcısı Coşkun Aral danışmanlığında, profesyonel fotoğrafçı ve akademisyenlerden oluşan jüri üyelerinin yaratıcılık ve teknik açıdan yaptığı 4 aşamadan oluşan değerlendirme sonucunda 5 eser ödül almaya hak kazandı. Adapazarı’ndan İhsan Korkut birinciliği kazanırken, Yarışmanın ikincisi İstanbullu Emre Soytürk, üçüncüsü ise Kayserili Ahmet Peşkersoy oldu. Mansiyon ödülünü Van’dan Ruşen Murat Takva alırken, Ford Cargo özel ödülünü ise İstanbul’dan Emirhan Karamuk layık görüldü. Oya KAYA www.tasimacilar.com 03.12.2012 / 18:18