Ford, çekicileri ile kiralama hizmeti sunuyor

Ford, çekicileri ile kiralama hizmeti sunuyor

Ford Otosan, İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen Logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda yeni ürününün yanı sıra lojistikte katma değer sağlayan özel hizmetlerini ve lansmanını yaptıkları Filobil’in de tanıtımı yapıldı.

Filobil, FordTrucks Rental Çekici ve Kamyon Kiralama Hizmeti, Ford Sürüş Akademisi, Bakım Paketleri, Uzatılmış Garanti, Gezici Servis, Yerinde Bakım, Euroservis, Avrupa Yol Yardım Hizmeti, Üstyapı Güvence Sistemi, Yakıt Güvence Sistemi ve İkinci El gibi hizmetler sunacak olan Ford, müşterileri için hizmette sınır tanımıyor. “Hizmetlerin en avantajlısı kiralama”
En önemli hizmetlerinin Ford Trucks Rental Çekici kiralama hizmeti olduğunu ifade eden Ford Otosan Kamyon Birimi Pazarlama Müdür Yardımcısı Tufan Altuğ, “12-47 aylık dönemde operasyonel kiralama hizmetini vereceğiz. Bu hizmet ile müşterilerimiz birçok masraftan kurtularak kendilerini daha çok işe odaklamayı sağlamış olacaklar” diyerek filobil sistemini de kiralanacak olan çekici araçlarda standart olarak sunacaklarını sözlerine ekledi.

Aracı opsiyonel olarak kiralamanın şirketler açısından büyük fayda sağlayacağını beliren Altuğ, şirketlerin öz sermaye ve finansal kaynaklarını araca değil de, işe yönlendirebileceklerini ve personel maliyetlerinin azaltılabileceğini vurgulayarak “Birçok bakım, muayene, kasko, ikinci el kaza ve vergi gibi maliyetlerini bu sistem sayesinde operasyon kiralama yapan şirkete devretmiş oluyorlar. Yine filo sahipleri dönemsel işlerde avantaj sağlamış oluyor ve Dönemsel olarak aldıkları bir takım ihaleleri yine kiraladıkları araçlarla gerçekleştirip, daha sonra araçları bize devredebilecekler” şeklinde açıklama yaptı. “L belgeliler için avantaj daha fazla”
Sistemden faydalanabilmenin bir takım yasal yönetmelikler çerçevesinde gerçekleştirildiğini ifade eden Altuğ, “Bu sistemden bir takım yasal yönetmelikler çerçevesinde bazı yetki belgelerine sahip firmalar bu hizmetten faydalanabilecek. Bunlar C2, L1, L2, M1,M2,M3, N1 ve N2 yetki belgesine sahip firmalar. Bu yetki belgelerinin kapsamı dahilinde kiralayabilecekleri araç oranları farklılıklar gösteriyor. Bunlar da genelde uluslararası lojistik firmalarının sahip olduğu L belgelilerdir” dedi. Fuar’da lansmanı yapılan bir diğer avantaj sistemi Filobil’den de bahseden Altuğ, Filobil’in Ford Otosan’ın tescilli markası olduğunu ifade ederek “Bu yönetim sistemi hizmeti tarafımızca tescil edilmiştir” diyerek bu sistem sayesinde filoların belirli yönetiminin şirketlerce gerçekleştirilerek, masrafların yüzde 50’sinin kontrol altında tutulabileceğini belirtti. Filobil ile her şey parmağınızın ucunda
Filo yönetim sistemi ile şirketlerin sürücü davranışlarını dahi kontrol edebileceklerini söyleyen Tufan Altuğ, aracın coğrafi konumu, sürücünün yaptığı ihlaller, arıza-bakım takibi gibi 25 adet teknik olayı bu sistem üzerinden inceleyebileceklerini söyleyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bunların en önemlileri aracın harcadığı toplam yakıt, anlık ortalama yakıt, sürüş boyunca harcadığı ortala yakıt, yakıt seviyesi, devir sayısı, motor devri, rölanti süresi, motor yağ seviyesi, fren kullanım bilgisi, adblue seviyesi, toplam kat edilen yol, el fren durumu ve aracı kullanan şoför bilgisi bu verilerin tümünü filobil.com.tr üzerinden filolar bakım kademesindeki bakım şefleri hatta şirket patronlarına kadar bu bilgileri açıyoruz.” Ford Cargo satış sonrası hizmetler biriminin ve servislerinin de bu sistem sayesinde müşteriye hızlı bir şekilde geri bildirimde bulunabileceklerini de belirten Altuğ, “Aracın gösterge panelini sisteme girdiğinizde kullanıcı adı ve şifre ile anlık olarak izleyebiliyorsunuz. Bu yeni geliştirimli bir gösterge paneli.” dedi. Oya KAYA www.tasimacilar.com 19.11.2012 / 17:49