Ford ile Yollar daha çekilir olsun

Ford ile Yollar daha çekilir olsun

Ford Otosan; Ford Cargo Sanat Atölyesi’nin düzenlediği “Kamyoncunun Hayatı/Yollar Sizin Gözünüzle Daha Çekilir Olsun” temalı 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın kazananlarını Comvex Fuarı’nda ödüllendirdi.

Ford Cargo Sanat Atölyesi’nin bu yıl 2.incisini düzenlediği ‘Kamyoncunun Hayatı/Yollar Sizin Gözünüzle Daha Çekilir Olsun’ 2.Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren 20 eser Tüyap Fuar Merkezi’nde düzenlenen Comvex Ticari Araçlar Fuarı’nda Karma Fotoğraf Sergisi’nde sergileniyor.

Foto Muhabiri, Belgesel Yapımcısı Coşkun Aral, Otokoç Otomotiv Ticaret ve Sanayi A.Ş Genel Müdürü Görgün Özdemir, Ford Cargo Fotoğraf Atölyesi Koordinatörü Murat Dirlik, PhotoWorld Yayın Yönetmeni- Fotoğraf Sanatçısı Murat Gür, Fotoğraf Sanatçısı Nevzat Çakır, (AFIAP) Kocaeli Üniversitesi Fotoğraf Bölüm Başkanı Prof. Özer Kanburoğlu, Ford Otosan - Ford Cargo Pazarlama İletişimi ve İş Geliştirme Yöneticisi Tufan Altuğ, Taşıyanlar Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Vahit Mahmatlı’nın jüri olarak yer aldı.

Birinci 5 bin TL ile ödüllendirildi

Fuarda düzenlenen ödül töreninde; Foto muhabiri-belgesel yapımcısı Coşkun Aral’ın da aralarında bulunduğu profesyonel fotoğrafçı ve akademisyenlerden oluşan jüri üyelerinin yaratıcılık ve teknik açıdan yaptığı değerlendirme sonucunda birinci seçilen Ali Haydar Ceylan 5 bin TL ile ödüllendirildi. İkinciliğe layık bulunan Murat İbranoğlu 3 bin TL, üçüncü seçilen Mehmet Öztürk 2 bin TL ile ödüllendirildi. Mansiyon ile ödüllendirilen Mehmet Uluyurt, Ford Cargo özel ödülü alan İlhan Uzunismail ve jüri özel ödülünü kazanan Şerife Keser ise 1000 TL ile ödüllendirildi.

“Ford Cargo bir yaşam biçimidir”

Ford Otosan İnönü Fabrikası Müdürü Gültekin Hanlıoğlu, Ford Cargo Sanat Atölyesi’nin bu yıl ikinci defa düzenlediği Ulusal Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ilk kamyon üreticisi Ford Otosan’ın ticari işlerinin yanı sıra sanata, sanatçıya ve topluma verdiği destekle de sektörünün lider şirketi olduğunu belirtti ve şunları ekledi: “İki yıldır amatör ve profesyonel fotoğrafçılara açık olarak düzenlediğimiz yarışmamız büyük ilgi görüyor. Değerli jüri üyelerimiz bu yıl yarışmaya katılan 598 eseri değerlendirdi ve çok zorlu bir seçim süreci sonrasında kazananları belirledi. Fotoğraf sanatçılarımız uluslararası ödüllere sahip, İnönü Fabrikası’nda ürettiğimiz, en zorlu yollarda ve işlerde çalışan Ford Cargo’ları ve sürücülerinin yaşam biçimini fotoğrafladı. Yarışmaya katılan tüm sanatçılarımızı birbirinden çarpıcı fotoğrafları için kutluyor, dereceye giren eserlerin sahiplerini tebrik ediyorum.

" Fotoğraflar kamyon şoförlerinin özgün duygusunu hatırlatıyor "

Ödül töreninde konuşma yapan Coşkun Aral, 2 yıldır düzenlenen Ford Cargo Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın kamyon şoförlerinin özgün dünyasını hatırlamak adına çok önemli olduğunu ve yarışmanın bu sene daha kaliteli eserlerle zenginleştiğini dile getirdi. Coşkun Aral ayrıca, fotoğrafçıların bu özgün dünyaya yaptıkları yolculuğun sonucu olarak ortaya çıkan eserlerin Anadolu’nun çeşitli yerlerinde kamyon şoförlerinin karşısına çıkacağına ve faydalı olacağına inandığını belirtti. 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.