Ford Otosan, İmalatçılar Zirvesini gerçekleştirdi

Ford Otosan, İmalatçılar Zirvesini gerçekleştirdi

“İmalatçılar Zirvesi” 14 Mart’ta “Global Başarı İçin El Ele” sloganı ile gerçekleştirildi.

Ford Otosan, düzenlediği İmalatçılar Zirvesi ödül töreninde; ürettiği araçlarla dünya pazarında büyük başarı elde etmesinde değerli katkıları olan imalatçılarını ödüllendirdi. Bu yılın toplantı temasını “Global Başarı için El Ele” olarak belirleyen Ford Otosan, yaptığı değerlendirmeler sonucunda 10 imalatçısının başarılarını ödülle taçlandırdı. Altın Yıldız Ödülü’ne layık bulunan Magneti Marelli Mako, Bosch Fren ve Yıldız Kalıp’a ödülleri, Koç Holding CEO’su Turgay Durak tarafından verildi. Gümüş Yıldız Ödülleri, Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen tarafından Hayes Lemmer İnci, Sakarya İz Reklam ve Ficosa’ya verilirken, Bronz Yıldız’la ödüllendirilen Valeo Otomotiv, Halla Automotive Climate Systems ve MGI Coutier, ödüllerini Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün’ün elinden aldılar. Özel Teşvik Ödülü ise Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Will Periam tarafından Şahinkul Makine’ye verildi. “Yeni Transit 106 ülkeye ihraç edilecek.”
Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, 2014 yılını ticari araç yılı ilan ettiklerini, yeni nesil Transit ile hem sektöre hem de Türkiye ekonomisine katkı sağlarken; yeni nesil Transit’i 23’ü yeni, toplam 106 ülkeye ihraç edeceklerini duyurdu. “Pazarda ki rekabetçiliğimizi artırmalıyız.”
Yenigün global pazardaki başarının sırrını da açıkladı: “Elimizde altın anahtar var: Rekabetçilik! Bu anahtarı hep birlikte çok iyi kullanmamız gerekiyor. 2014’te de kontrollü harcamalarla maliyetleri düşürmeli ve ortaya kusursuz ürünler çıkartarak dünya pazarındaki rekabetçiliğimizi artırmalıyız.” dedi. “Elde edilen başarı hepimizin.”
Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Will Periam toplantıda yaptığı konuşmada, Ford Otosan tarafından üretilen Transit Custom ve Tourneo Custom 2013’te, Avrupa’da daralan pazarlarda dahi önemli bir başarı elde ettiklerini ve bu başarının Ford’un, tedarikçileriyle kurduğu sağlıklı ve sürdürülebilir ilişkiye dayanarak hep birlikte elde edildiğini belirtti. “ABD’ye parça ihracatı yapılacak.”
Yeni Transit’in, ABD, Kansas City’deki üretimine de parça ihraç edeceğiz ve bunu da Türkiye’deki 47 tedarikçimiz ile birlikte yapacağız.” diyen Periam, tedarikçilere seslendi; “artık sadece Türkiye otomotiv sektörünün değil aynı zamanda küresel sektörün de önemli oyuncularısınız. Yeni projeler geliştirerek işbirliğimizi güçlendirdikçe sizin için de yeni fırsatlar çıkmaya devam edecektir”. www.tasimacilar.com 17.03.2014 / 11.10