Ford Otosan’dan yeni model süprizi

Ford Otosan’dan yeni model süprizi

2012 yılına "Go Further" (Daha ileri gitmek) sloganıyla giren Ford Otosan, yeni model yatırımlarına da hız kesmeden devam ediyor.

Gölcük ve Eskişehir fabrikalarına bir yenisini ekleyecek olan Ford Otosan’ın yeni fabrikasının Gölcük fabrikasının yanına kurulacağı belirtildi. 2014 yılından itibaren kapasitesini yeni kurulacak fabrikadaki araç üretimiyle birlikte yılda 450 bin adede çıkartmayı hedeflediklerini söyleyen Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün Amerika’da büyük talep gören Transit Connect üretiminin 2013 yılı ortasında sona ereceğini belirtti. Yenigün, Binek konforunda olan Tourneo Custom Concept’in ardından 2013 yılı başında yeni Transit’i üretime alacaklarını, şu anda prototip çalışmalarına başlanılan yeni küçük ticari aracın ise 2014 yılında yeni fabrikayla birlikte devreye gireceğini hatırlattı. “Transit Connect İspanya’da üretilecek”
Tourneo Custom, yeni Transit ve küçük ticari aracın dışında farklı modeller üzerinde de çalışan Ford Otosan iki yeni araçla ABD pazarına ihracatını sürdürecek. Transit Connect üretiminin İspanya’ya kaydırılacağını söyleyen Yenigün üretilecek olan yeni Transit Connect’in Ford Otosan mühendisleri tarafından geliştirileceğini de sözlerine ekledi. ABD pazarına girmek için büyük emek sarf ettiklerini belirten Yenigün “Biz Amerika pazarına girmek için 2 yıldan fazla emek verdik. Bu yüzden ABD’ye olan ihracatı kolay kolay bırakma niyetinde değiliz. 2013 yılında üretimine başlayacağımız yeni Transit, Amerika’da da üretilecek. Dolayısıyla bu modelin ihracat şansı yok. Ama Tourneo Custom ve 2014’te devreye girecek küçük ticari modelimizin Amerika’ya ihracatı için hiç bir neden yok. Şu an kesin bir durum söz konusu değil ama bu 2 araçla Amerika’ya ihracata devam etmek istiyoruz. Bu kadar uğraş verdiğimiz bir pazarı bırakma niyetinde değiliz” şeklinde konuştu. “Yeni modelin ön çalışmaları başladı”
Ford Otosan, mühendislerinin 5 yeni model geliştirdiğini söyleyen Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, 5’inci modelin sürpriz olduğunu belirtti. Yenigün “2014 yılında devreye girecek ve Tofaş’ın Fiat, Peugeot ve Citroen için ürettiği ‘Minicargo’ modeliyle rekabet etmesi beklenen küçük ticari araçla ilgili olarak da konuşan Yenigün “Bu araç için skeçler tamamlandı. Yani aracın ilk görüntüleri ortaya çıktı. Ar-Ge mühendislerimiz şimdi ön bir prototip için çalışmaya başladı. Bu araç belli bir modelle rekabet etmeyecek. Ford’un her zaman yaptığı gibi inovatif özellikleriyle kendi sınıfını yaratacak” dedi. www.tasimacilar.com 16.04.2012 / 18:22