Ford sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor

Ford sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor

Ford Sürüş Akademisi’nin “Güvenli Seyirler” sosyal sorumluluk projesinde 572 sürücüye güvenli sürüş eğitimi verildi. Katılımcılar Emniyet Kemeri Simülatörü ile saatte 30 km. hızla giderken devrilen bir aracın etkisini deneyimledi.

Ford’un, İnönü Fabrikası’nda küresel pazar için ürettiği Yeni Ford Cargo 1846T çekicinin 62 günlük Türkiye tanıtım turu sırasında “Güvenli Seyirler” sloganıyla bir sosyal sorumluluk projesi de yürütüldü. HED Akademi uzman eğitmenleri tarafından uygulanan bu proje ile Ford Sürüş Akademisi, etkinlik yapılan bölgelerde emniyet kemeri simülatörü ile 572 sürücüye güvenli sürüş eğitimi verdi, güvenli sürüşün önemi vurgulanarak sürücülerin bilinçlenmesini sağladı.

Emniyet kemerinin önemi simülatörle öğretildi

360 derece kendi etrafında dönen bir Ford Cargo kabini tertibatını içeren Emniyet Kemeri Simülatörü ile katılımcılar, saatte 30 kilometrelik hızla giderken devrilen aracın sürücü ve yolcular üzerindeki etkisini deneyimledi. Emniyet kemeri kullanımını artırmaya ve kaza sırasındaki ölümleri ve yaralanmaları azaltmaya yönelik bu eğitimle; katılımcılara emniyet kemerini kullanmanın, sürüş pozisyonunun ve sorun başladığında sakin kalmanın önemi uygulamalı olarak gösterildi.

Firmaların, trafik kazaları yüzünden meydana gelen geçici iş kaybı, tıbbi harcamalar ve sigorta primleri artışını kapsayan kayıplarının önlenebilmesi açısından, filo şoförlerine güvenli sürüş eğitimi aldırmaları önerildi.

www.tasimacilar.com


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.