Ford Team dünyanın en kalabalık koşu takımı oldu

Ford Team dünyanın en kalabalık koşu takımı oldu

Sosyal sorumluluk projelerine verdiği desteği hız kesmeden sürdüren Ford Otosan, global çapta bir sosyal sorumluluk projesi olan Wings for Life World Run’ın bu yıl da ana sponsorluğunu üstlendi.

Binlerce kişi ‘Benim Elim Senin Elin’ dedi 5 Mayıs Pazar günü 6 kıta ve 12 ülke ile aynı anda Türkiye’de İzmir’de gerçekleştirilen koşuda Ford Team  ‘dünyanın en kalabalık koşu takımı’ ve ‘dünyanın en çok bağış toplayan 2. takımı’ oldu. Şebnem Bozoklu, Enis Arıkan ve Ozan Doğulu’nun da yer aldığı Ford Team’de 2.274 katılımcı omurilik felçlilerine destek sağlamak için koştu. Omurilik felcinin tedavisi için yapılan araştırmalara fon sağlamak ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla dünya genelinde düzenlenen Wings for Life World Run’ın Türkiye ayağı 5 Mayıs’ta Ford Otosan’ın desteğiyle gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl Türkiye’deki en kalabalık takımı bir araya getiren Ford Otosan, bu yıl ‘dünyanın ‘en kalabalık koşu takımı’nı oluşturdu ve ‘dünyanın en çok bağış toplayan 2. takımı’ oldu. Dünyada 6 kıta ve 12 ülkede aynı anda başlayan koşuda İzmir’de 9 bin kişi, Ford Team’de ise 2.274 katılımcı ‘koşamayanlar için koştu.’ Ford Team erkekler birincisi Murat Kaya ise dünya ikincisi oldu.

ford-benim-elim-senin-elin.jpg

Dünyada ilk ve tek olan konsepti ile Wings For Life World Run’ın 4 yıldır ana sponsoru olan Ford Otosan, geçtiğimiz yıl Türkiye’deki en kalabalık, dünyadaki ise 3. büyük olma unvanını kazanmıştı. Ford Otosan bu yıl daha fazla bağış toplamak ve daha fazla insana umut olmak için bu yıl Şebnem Bozoklu, Enis Arıkan ve Ozan Doğulu’nun yer aldığı ‘Benim Elim Senin Elin’ kampanyasını hayata geçirdi. ‘Benim Elim Senin Elin’ kampanyası omurilik felçlilerinin tekerlekli sandalyelerini kullanırken ellerinden güç alması üzerine ‘eldiven’ teması üzerine kuruldu. Böylece farkındalık oluşturmayı ve katılımcı sayısını artırmayı amaçlayan Ford Team katılımcıları kampanya kapsamında #SenNedenKoşuyorsun hashtag’iyle “Benim Elim Senin Elin” yazan eldivenleriyle koştu. Şebnem Bozoklu, Enis Arıkan ve Ozan Doğulu da Ford Team’le yarışa katıldı. Ayrıca Ozan Doğulu koşu öncesi 1 saatlik bir performans sergileyerek koşacaklara destek oldu.

1557319180_fo_wflr__3_.jpg

 

enis-arikan-benim-elim-senin-elin.jpg

Dünyanın bu en büyük iyilik koşusunda, 4 yıldır Ford Kuga yakalama aracı olarak kullanılıyor ve kazananı belirliyor. Bu yıl Ford Kuga’lardan birini 5 kez Türkiye Ralli Şampiyonu olan Red Bull sporcusu Yağız Avcı, diğerini de Red Bull Racing espor takım sürücüsü Cem Bölükbaşı kullandı.

Yücetürk “gönüllü katılımıyla desteğimizi daha da büyüttük”

Dünyanın en kalabalık koşu takımını oluşturmaktan mutluluk duyduklarını belirten Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrasından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, şunları söyledi:

benim-elim-senin-elin-ford-team.jpg

“Ford Otosan olarak, hem kurumsal çalışmalarımız hem de çalışanlarımızın gönüllü katılımı ile eğitim, sağlık, kültür-sanat ve spor gibi birçok alanda çalışmalar yapmayı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda ana sponsorluğunu üstlendiğimiz Wings for Life World Run organizasyonunu 4 yıldır desteklemeye devam ediyoruz. Bu yıl 2.274 katılımcıyla takımımızı ve toplanan bağışlarımızı daha da büyüttük, ‘dünyanın en kalabalık koşu takımı’nı oluşturduk. Kazananları ise her yıl olduğu gibi yine Ford Kuga ‘Yakalama Aracı’ ile belirledik. Dünyada ilk ve tek olan konseptiyle, bu değerli organizasyonun Türkiye’deki en önemli destekçisi olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz.”

Ünlülerden de Ford Team’e büyük destek

Şebnem Bozoklu; “Tüm dünyayla aynı anda ortak bir amaç için bir araya geldik. Ford Team olarak, en çok katılımın gerçekleştiği takım olduk. Dünyada binlerce insana umut olan bir organizasyonda yer almak beni gerçekten mutlu etti. Milyonlarca omurilik felçlisine destek olan bir organizasyon, umarım bu enerji her sene katlanarak artar.”

Enis Arıkan; “Dünyanın dört bir yanında yapılan bu koşuda, en kalabalık takım olan Ford Team’de olmak ve böylesine güzel bir sosyal sorumluluk projesinde yer almak gerçekten gurur vericiydi.”

Ozan Doğulu: “Dünyanın her yerinde aynı anda insanlar iyilik için koştu. En çok katılımın ülkemizde olması beni çok mutlu etti. Omurilik felçlileri yararına düzenlenen bu etkinlikte Ford Team’de yer almak bana çok iyi hissettirdi. Tüm Ford ailesine ve emek veren herkese çok teşekkürler.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.