Ford Tourneo Custom Concept, Cenevre Fuarı’nda tanıtılacak

Ford Tourneo Custom Concept, Cenevre Fuarı’nda tanıtılacak

Modelin dünya lansmanı Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirilecek. Yeni görünümüyle Minibüs, Kombi ve Van olarak sunulacak model, fuarda sadece Minibüs versiyonu ile sergilenecek.

Tourneo Custom Concept, hacmi, stili ve işlevselliğiyle yeni bir müşteri kitlesini hedefliyor. Sekiz koltuklu konsept araç ister bireysel kullanımda, ister turizm yolcu taşımacılığında, isterse de VIP yolcu taşımacılığında tercih edilebilecek. Farklı koltuk kullanım seçenekleri ve yeni iç mekan tasarımı
Tourneo Custom Concept, otomobile benzer sürüş karakteri ve konforun yanı sıra sürücü odaklı kokpiti ve yeni lüks iç mekan tasarımına sahip. Katlanabilen ve çıkarılabilen koltuk yapısı sayesinde kullanıcıya farklı koltuk kullanım seçenekleri sunabilmesi ile hem iş hem de hobi amaçlı kullanım imkanı sağlanabiliyor.
Yeni özellikler
Konseptte yer alan akıllı ve yenilikçi teknolojiler arasında; düşük emisyonlu yakıt için ECOnetic, sesle kumanda edilen araç için bağlantı sistemi SYNC, acil durum desteği, geliştirilmiş emniyet sistemi, geri görüş kamerası, şeritten ayrılma uyarısı ve sürücü ikazı gibi özellikler mevcut.
Geliştirilmiş dizel motor
Bu geliştirilmiş teknik özelliklerin yüksek performans ve yakıt ekonomisi ile bir arada olması için konseptte Ford’un Önden Çeker 2,2 litre Duratorq TDCi dizel motor ailesinin daha da geliştirilmiş 155 PS versiyonu buluyor.
Çarpıcı yeni tasarım dili
Ford Avrupa Baş Tasarımcısı Paul Campbell aracın tasarımı hakkında, “Yalın, fütüristik çizgiler ile müşterilerin kullanım koşullarını göz önünde bulundurarak yeni bir tasarım yaratmak amacıyla yola çıktık. En güncel kinetik tasarım ilkelerini uygulayarak tasarıma tamamen yeni bir stil ve etki kazandırıldı” diye konuştu.
“Bu etkileyici konsepti Cenevre’de sunmaktan heyecan duyuyoruz"
Ford Avrupa CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Stephen Odell, “Bu yeni ve etkileyici konsepti Cenevre’de sunmaktan heyecan duyuyoruz. Tourneo Custom’ın otomobile benzer özellikleri, ticari ve kişisel kullanımı amaçlayan müşterilerin beğenisini kazanacağına inandığımızdan Cenevre Otomobil Fuarı’nın da bu aracın dünya lansmanını yapmak için oldukça uygun olduğunu düşünüyoruz” dedi. www.tasimacilar.com 22.02.2012 / 16:21