Ford Transit'in En Yeni Versiyonlarını Hannover Fuarı’nda

Ford Transit'in En Yeni Versiyonlarını Hannover Fuarı’nda

Ford son 2 yılda Transit model ailesini tamamen yenileyerek ve genişleterek satışlarını dikkat çekici bir şekilde artırdı ve en hızlı büyüyen ticari pazar payına sahip oldu.

Ford, 2014 IAA Hannover Ticari Araçlar Fuarı’nda tamamen yenilediği Transit model ailesinin yeni varyasyonlarını tanıttı; müşteriler için 450’den fazla seçenek sunulmaya başlandı.

Transit Avrupa’da artık Çift Kabinli Kamyonet ve Ekstra Uzun “Super Jumbo” Kamyonet, versiyonları ile de satılacak. 

Seriye eklenen yeni Transit modelleri ile beraber son 24 ayda Transit model ailesi tamamen yenilenmiş olurken, Ford Avrupa pazarındaki en taze ticari model ailesini sunuyor.

Ford’un Hannover’deki standında, serinin amiral gemisi Transit, Transit Custom, 1.000 kg’a kadar yük taşıyabilen Transit Connect Van ile küçük işletmeler ve kent taşımacılığına yönelik Transit Courier Van ile tüm model ailesi sergilendi.

Yenilenen modellerin de etkisi ile Ford, Ocak-Ağustos 2014 tarihleri arasında 137.000 araç ile satışlarını 2013’ün aynı dönemine göre yüzde 12.7 artırarak Avrupa’nın en hızlı büyüyen hafif ticari markası oldu. Aynı dönemde Transit Custom satışları iki katına çıkarken, Transit Connect yüzde 59 artış ve Ford’un ticari araçlar pazar payı yüzde 10.8’e yükselerek markanın 1997’den günümüze en yüksek seviyesine ulaşıldı.

“Ford, Avrupa’daki en gelişmiş ticari araç model ailesini hafif ve orta segmentte eksiksiz olarak, sunuyor” diyen Ford Avrupa Operasyon Şefi Barb Samardzich, “Tamamen yeni Transit model ailesi sayesinde müşterilerimize tam olarak bekledikleri olağanüstü fonksiyonellik ve düşük işletme maliyeti sunuyor ve bunun yansımasını da satış adetlerimizde görüyoruz.” dedi.

Yeni Transit’in Van, Kamyonet ve Minibüs’ten oluşan ilk faz lansmanı 2014 baharında gerçekleşti. Transit model yelpazesi, düşük yakıt tüketimli, düşük işletme masraflarına sahip, olağanüstü dayanıklılık gösteren, artırılmış yükleme kapasiteli ve akıllı yükleme ayrıntıları ile sunuluyor. Ford Otosan’ın Kocaeli Fabrikası’nda üretilen Transit’in ikinci dalga lansmanı kapsamındaki yeni gövde tipleri ve şasi uzunlukları yakın zamanda seriye eklenecek ve dört tekerlekten çekiş (AWD) modelleri ile genişleyecek.

Kamyonet Seçenekleri Genişledi

Transit Kamyonet modellerine eklenen Çift Kabin ile, arka koltuklarda da yolcuların oturabileceği bir versiyonun haricinde, gelmiş geçmiş en uzun seri üretim Transit unvanını elde eden Ekstra Uzun “Super Jumbo” da tanıtıldı. 

Tek Kabinli Super Jumbo Transit Kamyonet versiyonunda fabrikada monte edilen, yan bölümleri açılabilen 5.2 metre uzunluk ve 11.5 metrekare’lik yükleme alanı sunuluyor. Aracın toplam uzunluğu 7,797 mm iken, 15.8 metre gibi kompakt bir dönüş çapı sunabiliyor.

Transit Kamyonet model ailesi tek kabin kamyonet modeli için 5 farklı uzunluk sunarken (Kısa-Orta-Uzun-Jumbo-Super Jumbo) çift kabin kamyonet için 4 uzunluk (Orta-Uzun-Jumbo-Super Jumbo) sunuyor ve 3.3 ile 4.7 ton arasında değişen taşıma kapasitesi sağlıyor. Fabrika tarafından entegre edilebilen karoser seçenekleri terzide dikilmişcesine özel şekilde sipariş edilebildiği gibi, frigorik, mobil ofis, ambulans veya karavan gibi özelliklerle de tercih edilebiliyor. Çekici özelliklerine sahip uygulamalarla 350 ve 470 serileri, 3.5 tonluk frenli çekme kapasitesi ve toplamda 7 tonluk etkileyici taşıma kapasitesi sunuyorlar.

Sınıf Lideri Dört Tekerlekten Çekiş

Ford, geliştirilmiş dört tekerden çekiş sistemi (AWD) sayesinde sınıfının öncü yol tutuş ve sürüş dinamiklerini yeni Transit modelinde de sunmaya başlıyor. Önceki modele göre Transit AWD’de de şu özellikler sunuluyor:

  • Çekişin düştüğü durumlarda artırılmış tutunma
  • Standart Elektronik Stabilite Kontrolü ve sürüş destek sistemleri ile tam entegrasyon
  • Yeni AWD Kilit Modu ile sıradışı durumlarda maksimum tutunma kabiliyeti

 

Tamamen elektronik olan yeni AWD sistemi, yüksek performanslı bir elektrikli pompa ve AWD debriyaj ile torku dört tekerleğe birden aktarıyor ve selefinde olmayan bir şekilde aktarımı tamamen ön ya da tamamen arka olarak ayarlayabiliyor (0-100 arkaya veya 100-0 öne aktarım).

İki farklı sürüş modu bulunan AWD sisteminde Auto Mode seçildiğinde optimum sürüş verimliliği için güç genel olarak ön tekerlere aktarılıyor. Yük dağılımı veya yol koşulları gibi gerekli durumlarda çekişin olacağı aks ayarlanıyor.

AWD Kilit Modu, derin kum veya kar gibi aşırı zor yüzey koşulları için devreye alınabiliyor. Bu modda iken sürücüden veya araçtan gelen tepkilere bağlı olarak gücün tamamını sadece ön tekerlere yönlendirebilen sistem, eşit dağılımı da gerçekleştirebiliyor. ESP modülü, özellikle kaygan zeminler için, torkun tekerlere aktarımında çekiş kontrol sisteminin devre dışı kalabildiği bir moda da alınabiliyor.

AWD transfer kutusu ve ön aks, tamamen şanzımana entegre iken ağırlığı da sadece 45 kg. Sistemin kompakt yapısı sayesinde de Transit AWD modelleri standart modellerle aynı yükleme kapasitesi ve zemin yüksekliğini sunabiliyorlar.

AWD opsiyonu Transit Van’dan Kamyonet’e varan geniş kasa ve kabin seçeneklerinde sunularak, özellikle kaygan zeminli kış koşulları veya hafif ölçekli arazi şartlarında hizmet veren kayak merkezleri veya kırsaldaki kamu kurumları için çözümler sunuyor.

“450’den fazla varyasyon, farklı opsiyonlarla birleştirildiğinde yeni Transit’in üstesinden gelemeyeceği bir görev yok” diyen Ford Avrupa Transit Geliştirme Şefi David Gregory “Bütün bu özelliklere sınıfının en iyi işletme maliyetlerini eklediğinizde yeni Transit’in Avrupalı müşteriler tarafından neden bu denli çok tercih edildiğini göreceksiniz.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.