Ford Trucks 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması

Ford Trucks 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması

Ford Trucks Sanat Atölyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Kamyoncunun Hayatı/Yollar Sizin Gözünüzle Daha Çekilir Olsun” Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenler, ödüllerini logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda aldılar.

Türkiye ticari araç pazarındaki yenilikçi yaklaşımlarıyla “Türkiye’nin Ticari Gücü” olan Ford Otosan; Ford Trucks Sanat Atölyesi’nin düzenlediği “Kamyoncunun Hayatı/Yollar Sizin Gözünüzle Daha Çekilir Olsun” temalı 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın kazananları, 8’nci Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda ödüllendirdi. Yarışmada dereceye giren 6, sergileme ve satın almaya layık bulunan 20 eser, 19-21 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen 8’nci Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’ndaki Ford Trucks Standı’nda düzenlenen fotoğraf sergisinde fotoğrafseverlerle buluşuyor.

Fuarda düzenlenen ödül töreninde; foto muhabiri-belgesel yapımcısı Coşkun Aral’ın da aralarında bulunduğu profesyonel fotoğrafçı ve akademisyenlerden oluşan jüri üyelerinin yaratıcılık ve teknik açıdan yaptığı değerlendirme sonucunda, Murat İbranoğlu “Yollar ve Aynalar” isimli fotoğrafıyla bu yılın birincisi seçilerek 5 bin TL ile ödüllendirildi. İkinciliğe layık bulunan İhsan Korkut “Bir Akşam Yemeği” isimli fotoğrafıyla 3 bin TL, üçüncü seçilen Aytül Akbaş “Yollarda 2” isimli fotoğrafıyla 2 bin TL ile ödüllendirildi. Mansiyon alan Sertaç Nurtan “Maviş”, Ford Trucks Özel Ödülü’ne layık bulunan İlhan Kılınç “Ford Kıvraklığı” ve Jüri Özel Ödülü’nü kazanan Ahmet Turan Kural ise “Mola” isimli fotoğraflarıyla 1.000’er TL ile ödüllendirildi. Yarışmanın üçüncüsü Aytül Kılınç ayrıca, bu yıl ilk kez verilen Performans Ödülü’ne de layık bulundu.

Ford Otosan’ın İnönü Fabrikası’nda üretilerek en zorlu yollarda ve işlerde çalışan Ford ağır ticari araçları ve sürücülerinin yaşam biçimini fotoğraflayan amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılara açık olan yarışmaya, 3 yılda 905 fotoğraf sanatçısı 2.513 eserle katılım gösterdi.

Serhan Turfan: Ford Trucks bir yaşam biçimidir

Ford Trucks Türkiye Direktörü Serhan Turfan, Ford Trucks Sanat Atölyesi’nin bu yıl üçüncü defa düzenlediği Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın, Türkiye’nin ilk kamyon üreticisi Ford Otosan’ın ticari işlerinin yanı sıra sanata, sanatçıya ve topluma verdiği destekle de sektörünün lider şirketi olduğunu belirtti. Ford Trucks Pazarlama İletişimi Yöneticisi ve yarışma jüri üyesi Tufan Altuğ da gerçekleştirdiği açılış konuşmasında “Üç yıldır tüm amatör ve profesyonel fotoğrafçılara açık olarak düzenlediğimiz yarışmamız bu sene de büyük bir ilgi ile takip edildi. Değerli jüri üyelerimiz bu yıl yarışmaya katılan 684 eseri değerlendirirken çok zorlu bir seçim süreci yaşadılar. Eskişehir, İnönü Fabrikası’nda ürettiğimiz, en zorlu yollarda ve işlerde çalışan Ford ağır ticari araçların ve sürücülerinin yaşam biçimlerine bir pencere açan yarışma sayesinde, Ford Trucks markasının dokunduğu hayatlar gözler önüne seriliyor. Yarışmaya katılan tüm sanatçılarımızı birbirinden çarpıcı fotoğrafları için kutluyor, dereceye giren eserlerin sahiplerini tebrik ediyorum. Ford Trucks’ın yurtdışı yapılanması paralelinde, yarışmamızı önümüzdeki yıl uluslararası katılıma açmayı planlıyoruz. ”

Coşkun Aral: Bu yarışma ile toplumsal bir bellek oluşturuluyor

Ödül töreninde konuşma yapan Coşkun Aral, Fotoğrafın giderek bir ifade biçimi haline dönüştüğü ve yaygınlaştığı Türkiye’de, üç yıldır düzenlenen Ford Trucks Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın birbirinden farklı bakışları ve özellikleri olan katılımcıları ve jürisi ile fark yarattığına dikkat çekti. Coşkun Aral; “Ülkenin bütün sathına yayılmış karayolu taşımacılığının yaygın aracı kamyon ve kamyoncunun dünyasını aktaran fotoğraflar öncelikle fotoğrafın olmazsa olmaz kuralları olan ‘etik ve estetik’ açıdan değerlendirildi. Bu arada yapılan başka bir değerlendirme ile de, fotoğraflarla verilen mesajın gerek yol, gerek araç güvenliğine uygunluğu dikkate alındı. Bu özellikleriyle ‘Ford Trucks Ulusal Fotoğraf Yarışması’ gelenekselleşmesi ve Türk fotoğrafçılığına yapacağı katkılarıyla önemli bir misyon üstlendi. Fotoğrafın tarihsel işlevi açısından bakıldığında, bu etkinliğin toplumsal bellek oluşturmasında katkısı olduğu da muhakkaktır.” diyerek sözlerini sürdürdü.

Seçici Kurul:

Coşkun Aral / Foto Muhabiri, Belgesel Yapımcısı
Görgün Özdemir / Otokoç Otomotiv Ticaret ve Sanayi A.Ş Genel Müdürü
Murat Dirlik / Ford Cargo Sanat Atölyesi Koordinatörü
Murat Gür / PhotoWorld Yayın Yönetmeni – Fotoğraf Sanatçısı
Nevzat Çakır / Fotoğraf Sanatçısı
Prof. Özer Kanburoğlu / (AFIAP) Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı
Tufan Altuğ / Ford Otosan - Ford Trucks Pazarlama İletişimi ve İş Geliştirme Yöneticisi
Vahit Mahmatlı / Taşıyanlar Dergisi Genel Yayın Yönetmeni
Serdar Akyay / TFSF Temsilcisi

 

ford_trucks_fotograf_yarismasi.jpg

 

 

ford_trucks_fotograf_yarismasi_birinci_muratibranoglu_adina+sareertaskuralahmetkinay.jpg

 

 

ford_trucks_fotograf_yarismasi_ikinci_ihsankorkutserhanturfan.jpg

 

 

ford_trucks_fotograf_yarismasi_juriozelodulu_ahmetturankuralcoskunaral.jpg

 

 

ford_trucks_fotograf_yarismasi_ozel_odulu_ilhankilinctufanaltug-g.jpg

 

 

ford_trucks_fotograf_yarismasi_ucuncu_aytulakbasarmaganhazar.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.