Ford Trucks 4. Uluslararası Fotoğraf Yarışması Ödülleri

Ford Trucks 4. Uluslararası Fotoğraf Yarışması Ödülleri

Ford Trucks Sanat Atölyesi’nin düzenlediği “Kamyoncunun Hayatı/Yollar Sizin Gözünüzle Daha Çekilir Olsun” temalı Fotoğraf Yarışması’nda etkileyici fotoğraflarıyla dereceye girenler, ödüllerini Logitrans Fuarı’nda aldı.

Ford Otosan'ın ağır ticari araç markası Ford Trucks'ın, Sanat Atölyesi tarafından düzenlenen “Kamyoncunun Hayatı/Yollar Sizin Gözünüzle Daha Çekilir Olsun” temalı Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenler, Logitrans Fuarı’nda ödüllendirildi. Yarışmada dereceye giren 6 eser ile sergileme ve satın almaya layık bulunan 25 eser, 18-20 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’ndeki Ford Trucks Standı’nda sergileniyor. Ayrıca dereceye girerek ödül alan eserler, www.fordtrucksfotografyarismasi.com web sitesi üzerinden incelenebilecek.

   Ford Trucks tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen yarışmada; 202 katılımcının, 625 eseri; aralarında foto muhabiri-belgesel yapımcısı Coşkun Aral’ın da bulunduğu profesyonel fotoğrafçı ve akademisyenlerden oluşan jüri üyeleri tarafından yaratıcılık ve teknik açılardan değerlendirildi.

   Fuarın açılış gününde düzenlenen törende; Hadi Arslan, "Traş" isimli eseriyle birincilik, Kemal Özkılıç "Otoban" adlı fotoğrafıyla ikincilik, Ümmü Kandilcioğlu ise "Alışveriş" adlı fotoğrafıyla üçüncülük ödülünü aldı.

   Ödül töreninde, Martin Özaltun'a "Karanlığın Işığı" adlı fotoğrafıyla mansiyon verildi.  Ford Trucks Özel Ödülü "Zorlu Yollar" fotoğrafıyla A.Fatih Sönmez'in, Jüri Özel Ödülü  "Ekmek Teknesi" ile Mehmet Özdemir'in, Performans Ödülü ise Kemal Özkılıç'ın oldu.

   Ağır ticari araçları ve sürücülerinin yaşam biçimini fotoğraflayan amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılara açık olan yarışmaya, 4 yılda toplam 1000’in üzerinde fotoğraf sanatçısı 3000’in üzerinde eserle katıldı.

 

Armağan Hazar: Ford Trucks Olarak Tüm Katılımcıları Kutluyoruz

   Ford Trucks Pazarlama Müdürü Armağan Hazar ödül töreninde yaptığı konuşmada; "Ford Trucks Sanat Atölyesi faaliyetlerimiz kapsamında bu sene 4.’sünü düzenlediğimiz fotoğraf yarışması amatör ve profesyonel fotoğrafçılar tarafından her sene olduğu gibi büyük ilgi gördü. Ford Trucks olarak, bu sene global arenada önemli adımlar attık ve geleneksel fotoğraf yarışmasını bu sene ilk defa uluslararası katılıma açtık. Yarışmaya, bu sene toplamda 202 kişi 625 eseriyle katılım gösterdi. Jüri üyelerimiz, birbirinden değerli eserler arasından seçim yapmakta bir hayli zorluk çektiler. Ford Trucks’ın dokunduğu hayatlar ve kamyon sürücülerinin yaşamlarından izlerin gözler önüne serildiği yarışmaya katılan tüm sanatçılarımızı etkileyici çalışmalarından dolayı kutluyoruz. Ayrıca dereceye giren eserlerin sahiplerini tebrik ediyorum.” dedi.

   Ödül törenine katılan Coşkun Aral ise; “Toplumsal bellekte önemli bir yeri olan fotoğrafın, insanlık tarihi için önemi bir kez daha görülmüştür. Bir ülkenin can damarları olan kara yollarında, özellikle kamyoncuların yaşamlarından kesitleri fotoğrafla anlatmanın; ülkenin geleceği ve toplumsal hafızayı nasıl etkilediği bilinmektedir. Ford Trucks'ın bir sosyal sorumluluk projesi olarak yaptığı çalışma ile, yerel ve uluslararası katılımcılarla birlikte; biz jüri üyelerinin bile çok şey öğrendiğimizi söylemek isterim. Bu yarışmanın evrensel platforma açılması; ülkemizin Dünya'da tanıtımı açısından da çok önemlidir.” şeklinde konuştu.

 

Seçici Kurul Danışmanı

Coşkun Aral / Foto Muhabiri, Belgesel Yapımcısı

Seçici Kurul

Görgün Özdemir / Otokoç Otomotiv Ticaret ve Sanayi A.Ş. Genel Müdürü

Murat Dirlik / Ford Trucks Sanat Atölyesi Koordinatörü

Murat Gür / PhotoWorld Dergisi Yayın Yönetmeni – Fotoğraf Sanatçısı

Nevzat Çakır / Fotoğraf Sanatçısı

Prof. Özer Kanburoğlu / (AFIAP) İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı

Vahit Mahmatlı / Taşıyanlar Dergisi Genel Yayın Yönetmeni

Barış Anayurdu / Ford Trucks Satış Bölge Müdürü

odul-toreni.jpg

 

 

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.