Ford, Uluslararası Ambalaj Endüstrisi Fuarı’nda

Ford, Uluslararası Ambalaj Endüstrisi Fuarı’nda

Ford Otosan, bu yıl 23-26 Ekim tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi’nde 25.si gerçekleşen Uluslararası Ambalaj Endüstrisi Fuarı’nda ambalaj ve paketleme endüstrisine yönelik çözüm ve hizmetlerini ziyaretçilerle buluşturdu.

Ford Otosan’ın kendi iç kaynakları ile sıfırdan tasarladığı “Paketleme Dizayn ve Test Merkezi” fuar kapsamında ilk kez ziyaretçilere tanıtıldı.

Otomotiv, gıda, mobilya, beyaz eşya ve sigortacılık gibi birçok farklı sektörün ambalaj, paketleme test ihtiyaçlarının giderildiği ve çözümler sunulduğu merkez kapsamında; yüksek teknolojik donanımlara sahip ekipmanlar ve uzman bir ekip yer alıyor. Özellikle paketleme hataları kaynaklı lojistik problemlerinin azaltılması için, test, paketleme dizaynı, iyileştirme ve geliştirme önerileri sunuluyor. Geri dönüşümlü ve geri dönüşümsüz paketleme hizmetlerinin sunulduğu merkezde tüm sevkiyat senaryolarına göre global standartların karşılandığı testler gerçekleştiriliyor. Paketleme danışmanlık hizmetleri kapsamında; tasarım ve iyileştirme ve mühendislik hizmetleri yer alıyor.

Paketlemenin tüm yaşam döngüsü boyunca karşılaşacağı titreşimler analiz edilebiliyor

Paketleme Dizayn ve Test Merkezi içerisinde yer alan 'Yol Simülasyon Testi' paketlemenin yaşam çevrimi boyunca karşılaşacağı titreşimlerin hızlandırılmış şekilde uygulanması sonucu istenen ömür değerine kadar hasara uğrayıp uğramayacağının araştırılmasını sağlarken, yol simülasyon dataları yol profiline ve müşterinin kullanım koşullarına göre toplanabiliyor.

Yükler özel ekipmanlarla test ediliyor, tüm proses değerleri belirleniyor

Yük Dayanım Testi'nde paketleme malzemelerinin yük dayanım değerleri ve istenilen yüklerdeki davranışı ve stoklama & sevkiyat esnasında paketlemeye gelecek yükler hidrolik ekipmanlarla test ediliyor. Bu sayede malzemenin yükleme, boşaltma, elleçleme ve stoklama dayanım değerleri belirlenebiliyor.

İklimlendirme testi ile -42 dereceden +80 dereceye kadar gözlemleme imkanı

Klimatik Oda Testi'nde (iklimlendirme testi) paketleme malzemelerinin sevkiyat süresi boyunca karşılaşacağı hava şartları karşısındaki durumu gözlemlenirken, test edilen numunenin istenilen sıcaklık/nem şartlarında performansı, dayanımı, bütünlüğü ve güvenirliği belirlenebiliyor. -42 dereceden +80 dereceye kadar farklı hava şartları, farklı nem derecelerinde test edilebiliyor.

Çarpma ve düşme testleri de bulunuyor

Düşme testinde dikey ve serbest düşme olarak paketleme malzemelerinin darbe ve düşme sonucu göstereceği davranışlar gözlemleniyor. Son olarak çarpma testiyle de paketin istenen hız&yük değerinde bir engele çarpma anındaki durumu ve oluşan hasarlar gözlemlenebiliyor.

ford-otosan-paketleme-ve-dizayn.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.